REAL TIME |

Weather Icon
Γενικά θέματα 1 Σεπτεμβρίου 2019

Δεν είναι όλα στραβά στην Ουγγαρία

Η φορολογική μεταρρύθμιση σε συνδυασμό με την απελευθέρωση της αγοράς εργασίας από στρεβλωτικές κανονιστικές ρυθμίσεις οδήγησαν σε σημαντική αύξηση της πλήρους απασχόλησης. Ταυτόχρονα αυξήθηκαν οι μισθοί και η παραγωγικότητα, ενώ η ανισότητα παραμένει σε πολύ χαμηλά επίπεδα

Ο Βίκτορ Ορμπαν είναι περισσότερο γνωστός -και δικαίως- για τις ατυχείς δηλώσεις του, την αντίθεσή του με την επίσημη ευρωπαϊκή μεταναστευτική πολιτική και τις ανελεύθερες συνταγματικές μεταρρυθμίσεις, κυρίως σε ό,τι αφορά την ελευθερία του Τύπου και την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης. Χωρίς λοιπόν να λησμονούμε το δημοκρατικό έλλειμμα και τις συνακόλουθες κυρώσεις από την Ε.Ε. που επέσυρε (την ενεργοποίηση του άρθρου 7 της Συνθήκης της Λισαβόνας), θα επισημάνουμε ότι υπάρχει και ένας τομέας στον οποίο ο μακροβιότερος πρωθυπουργός στην ιστορία της χώρας του και η κυβέρνησή του τα έχουν πάει περίφημα.

Η Ουγγαρία αποτελεί την τελευταία από μια σειρά ευρωπαϊκών χωρών που είχε την τόλμη να εφαρμόσει (από το έτος 2010) αναλογικό φόρο εισοδήματος. Μάλιστα, παρά τις συστάσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρνήθηκε έκτοτε να συζητήσει το ενδεχόμενο επιστροφής σε προοδευτική φορολογία.

για τη συνέχεια Liberal

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube