REAL TIME |

Weather Icon

Κόλπο εκατομμυρίων με τα συσσίτια των προσφύγων

Κόλπο εκατομμυρίων με τα συσσίτια των προσφύγων

Μία βιομηχανία τεράστιων αποκλίσεων στις μερίδες φαγητού σε σχέση με τον αριθμό των προσφύγων στα κέντρα φιλοξενίας την περίοδο 2017-2018: αναλύσαμε εκατοντάδες διακηρύξεις σίτισης με απ΄ ευθείας αναθέσεις του υπ. Εθνικής Αμυνας καθώς και στοιχεία της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ. Το συμπέρασμα: ξοδεύτηκαν εκατομμύρια περισσότερα από το αναγκαίο – χωρίς να ξέρουμε με σαφήνεια (προς το παρόν) πού κατέληξαν…



Κάτι… σάπιο υπήρχε  στο «βασίλειο» της τροφοδοσίας των προσφύγων. Το Protagon ανέλυσε εκατοντάδες διακηρύξεις σίτισης σε κέντρα φιλοξενίας για τα οποία αρμόδιο είναι το υπουργείο Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ), βρήκε καταμετρήσεις του πλήθους φιλοξενουμένων στα κέντρα και εντόπισε τη φωτιά πίσω από τον καπνό: από το 2017 και μετά, και για χρονικό διάστημα τουλάχιστον ενάμιση χρόνου, συστηματικά διακηρύσσονταν μεγαλύτερες ποσότητες φαγητού κατά 50%-100% από τον αριθμό των προσφύγων στα πλαίσια απευθείας αναθέσεων σε εταιρείες catering. Σε μία περίπτωση μάλιστα, ενώ από στοιχεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ φαίνεται ότι το πλήθος των προσφύγων που είχαν δεχθεί βοήθεια δεν ξεπερνούσε τους 60 και η γενική εκτίμηση για τον αριθμό τους δεν ήταν πάνω από 120, η διακήρυξη σίτισης για τη δομή όπου φιλοξενούνταν έκανε λόγο για 450 άτομα.
 
για τη συνέχεια Protagon

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube