REAL TIME |

Weather Icon
ΗΠΑ , Ουκρανία , Ρωσία 26 Σεπτεμβρίου 2019

Ζελένσκι: Ο Τραμπ δεσμεύτηκε να βοηθήσει για την «επιστροφή» της Κριμαίας στην Ουκρανία

© AFP 2019 / SAUL LOEB
Η συνάντηση Ντόναλντ Τραμπ – Βολοντίμιρ Ζελένσκι πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης (ώρα Ελλάδας) στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.
Τη δέσμευση να βοηθήσει την Ουκρανία στην προσπάθεια «επιστροφής» της Κριμαίας έδωσε ο Ντόναλντ Τραμπ, όπως γνωστοποίησε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, μετά τη συνάντηση των δύο ηγετών στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ).

«Πιστεύω, και το έχω ακούσει, ότι (σ.σ. ο Τραμπ) συμφωνεί ότι (σ.σ. η Κριμαία) είναι δικό μας έδαφος και θέλουμε να επιστρέψει σ’ εμάς. Είπε (σ.σ. ο Τραμπ): “Ναι, χρειάζεται να δουλέψετε και θα σας βοηθήσουμε”» δήλωσε ο Ζελένσκι, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων UNIAN. 
Κατά τον ίδιο, μάλιστα, ο Αμερικανός πρόεδρος έκανε ειδική μνεία στην ομορφιά της Χερσονήσου.
Μέχρι στιγμή, πάντως, δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση από τον Λευκό Οίκο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνάντηση των δύο ηγετών πραγματοποιήθηκε στη σκιά των ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων στο εσωτερικό των ΗΠΑ, με την έναρξη της έρευνας για ενδεχόμενο αποπομπή του Ντόναλντ Τραμπ.
Το 2014, μετά τα βαίαια επεισόδια στο Κίεβο και την ανατροπή της νόμιμης κυβέρνησης, διεξήχθη δημοψήφισμα στην Κριμαία, κατά το οποίο η συντριπτική πλειοψηφία τάχθηκε υπέρ της επανένωσης με τη Ρωσία.
Λίγο αργότερα, οι επαρχίες Ντόνετσκ και Λουγκάνσκ, στην ανατολική Ουκρανία, κήρυξαν την ανεξαρτησία τους, αρνούμενες να υπαχθούν στον έλεγχο της έκνομης ουκρανικής κυβέρνησης.
Πηγή: Σπούτνικ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube