REAL TIME |

Weather Icon

Τι είναι η συνοριακή διαφωνία – το περίφημο backstop – που φρενάρει την επίτευξη ενός Brexit;

Τι είναι η συνοριακή διαφωνία – το περίφημο backstop – που φρενάρει την επίτευξη ενός Brexit;
Στο παραπέντε του βρετανικού Brexit αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά η πολυπλοκότητα του ζητήματος του backstop
Η φύση των ιρλανδικών συνόρων μετά το Brexit, είναι ένα σημαντικό σημείο επιθετικής διαπραγμάτευσης μεταξύ της βρετανικής κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Και οι δύο πλευρές συμφωνούν, πως ανεξάρτητα από το είδος του Brexit που θα επιφέρουν οι εξελίξεις το ερχόμενο διάστημα, οι έλεγχοι κατά μήκος των ιρλανδικών συνόρων πρέπει να αποφεύγονται.Σε λιγότερες από 50 ημέρες η Βρετανία θα εγκαταλείψει την ΕΕ και οι δύο πλευρές δεν μπόρεσαν να καταλήξουν σε μια συναίνεση σχετικά με τους όρους Brexit.

Επί του παρόντος δεν υπάρχουν τελωνειακοί ή κανονιστικοί έλεγχοι για τα εμπορεύματα που διέρχονται μεταξύ της Βόρειας Ιρλανδίας και της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας.

Πρόκειται ομως για ένα θέμα μεγάλης πολιτικής και διπλωματικής ευαισθησίας, καθώς τα σύνορα των 310 μιλίων αποτελούν το μόνο χερσαίο σύνορο μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της ΕΕ από τις 31 Οκτωβρίου.

Για τη συνέχεια BankingNews

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube