REAL TIME |

Weather Icon

Εμείς όμως έχουμε μαρτυρίες για 35,000 τρομοκράτες στην Κύπρο!

της Φανούλας Αργυρού
Όταν τον Αύγουστο του 1987 ο τότε πρωθυπουργός  της Τουρκίας Τουργκούτ Οζάλ επικαλέστηκε ψευδώς ότι στο Τρόοδος είχαμε «στρατόπεδα εκπαιδεύσεως» Κούρδων και Αρμενίων, οι Βρετανοί στο Φόρειν ΄Οφις  παρόλο ότι δεν το πίστεψαν, ζήτησαν  από τους Τούρκους να δώσουν μαρτυρίες για όσα έλεγαν.
Το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, έγραψε τηλεγράφημα από την βρετανική πρεσβεία στην Αθήνα προς το Φόρειν ΄Οφις,  ενδιαφέρθηκε για την αναφορά σε τουρκική εφημερίδα που έλεγε ότι η βρετανική πρεσβεία στην Άγκυρα ζήτησε από τις τουρκικές αρχές να δώσουν μαρτυρία για ελληνο-κυπριακή υποστήριξη σε «Κούρδους τρομοκράτες» (τα εισαγωγικά δικά μου Φ.Α.).

Αξιωματούχος του ελληνικού ΥΠΕΞ είπε στην βρετανική πρεσβεία στην Αθήνα ότι η κυπριακή κυβέρνηση και να ήθελε δεν μπορούσε να δώσει τέτοια υποστήριξη που επικαλούνταν οι Τούρκοι. Όμως,  ο τότε  έλληνας υφυπουργός  κ. Καψής, του είπε να μεταφέρει στους Βρετανούς ότι οι Έλληνες μπορούσαν να τους παραδώσουν φακέλους με λεπτομερείς μαρτυρίες παρουσίας 35,000 τρομοκρατών στην Κύπρο!

Και σημειώνει αξιωματούχος στο Φόρειν ΄Οφις χειρογράφως «Ridiculous, presumably Turkish Troops»!. « Αστείο πράγμα. Προφανώς εννοεί τα τουρκικά στρατεύματα».
Και κλείνει η αναφορά από την Αθήνα,  ότι ο Έλληνας πρέσβης στην Άγκυρα ενημέρωσε ότι οι Τούρκοι αρνήθηκαν των βρετανών  τις πληροφορίες που ζητούσαν γιατί αυτές ήσαν… απόρρητες!!!
*Ερευνήτρια/δημοσιογράφος

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube