Weather Icon
Ηνωμένο Βασίλειο , ΠΦΑ 23 Αυγούστου 2019

Independent: Ο Μπόρις Τζόνσον θα είναι ο Αλέξης Τσίπρας του 2019

Independent: Ο Μπόρις Τζόνσον θα είναι ο Αλέξης Τσίπρας του 2019
«Παρόλο που ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, απολαμβάνει να απαγγέλλει από μνήμης τους αρχαίους Έλληνες τραγικούς, ακούγεται όλο και περισσότερο όπως ο πρωθυπουργός της Ελλάδας το 2015, Αλέξης Τσίπρας» αναφέρει σήμερα ο βρετανικός Independent, φιλοξενώντας άποψη αρθρογράφου για τις πολιτικές ομοιότητες των δύο ανδρών.
«Ως νεοεκλεγμένοι ηγέτες, και οι δύο αμφισβήτησαν τις συμφωνίες των προκατόχων τους με την Ευρωπαϊκή Ένωση και κατέφυγαν στον λαϊκισμό, προσπαθώντας να αποφύγουν έναν δυσάρεστο συμβιβασμό και ένα υπερισχύον τελεσίγραφο» γράφει η βρετανική εφημερίδα.
Όπως αναφέρει ο αρθρογράφος, «για τον Τσίπρα, η ημερομηνία χωρίς επιστροφή για την χώρα ήταν η 30η Ιουνίου 2015,  όταν έληξε  το πρόγραμμα διάσωσης για την Ελλάδα και η χώρα κηρύχτηκε  σε κατάσταση χρεωκοπίας» (όταν και  επιβλήθηκαν τα  capital controls). 
Για τον Μπόρις Τζόνσον, το σενάριο της μη αναστρέψιμης καταστροφής της χώρας είναι η έξoδος χωρίς συμφωνία από την ΕΕ (no deal Brexit) στις 31 Οκτωβρίου.

Για τη συνέχεια kathimerini

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube