Weather Icon
ΗΠΑ , Κίνα 26 Αυγούστου 2019

FT : Το χάντικαπ των ΗΠΑ στον τεχνολογικό πόλεμο με την Κίνα

FT : Το χάντικαπ των ΗΠΑ στον τεχνολογικό πόλεμο με την Κίνα

Οι κυρώσεις που επιβάλλει η Ουάσινγκτον δεν θα σταματήσουν την τεχνολογική εξέλιξη του Πεκίνου. Ο κινεζικός πατριωτισμός και γιατί οι κινήσεις Τραμπ μπορεί να αποφέρουν το αντίθετο από το επιθυμητό αποτέλεσμα.


Η πολιτική συζήτηση συχνά διατυπώνεται με όρους αρχών. Όμως το ισχυρότερο επιχείρημα για να μην πάνε οι ΗΠΑ σε τεχνολογικό πόλεμο κατά της Κίνας, δεν έχει να κάνει με το αν κάτι τέτοιο είναι σωστό ή λάθος, αλλά με το ότι οι ΗΠΑ μπορεί κάλλιστα να τον χάσουν.
Η Ουάσινγκτον, βεβαίως, έχει λόγους να αισθάνεται προσβεβλημένη. Έχει υπογράψει αρκετές διμερείς συμφωνίες με το Πεκίνο από τις αρχές του 1990 για να προστατεύσει την αμερικανική πνευματική ιδιοκτησία στην Κίνα, όμως κάθε μία από αυτές παραβιάστηκε με εντυπωσιακό τρόπο από κινεζικούς παράγοντες.  
Για δεκαετίες, τα κινεζικά εμπορικά κέντρα έκαναν «χρυσές» πωλήσεις με «μαϊμού» παπούτσια Nike, iPhone της Apple και άλλα κλεμμένα αμερικανικά brands, ενώ γίνονταν κλοπές και εμπορικών μυστικών. Η Επιτροπή για την Κλοπή Αμερικανικής Πνευματικής Ιδιοκτησίας εκτιμά πως μόνο το 2015 οι απώλειες των ΗΠΑ ανέρχονταν σε 540 δισ. δολάρια –περισσότερο από ολόκληρο το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ με την Κίνα.

Για τη συνέχεια Euro2Day

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube