Weather Icon
Εξοπλισμοί , ΗΠΑ , Ρωσία , Τουρκία 1 Αυγούστου 2019

Κρύο – Ζεστό από τις ΗΠΑ: Ίσως επιβάλλουμε στην Τουρκία τις κυρώσεις του νόμου CAATSA

Τα κοινά συμφέροντα ασφαλείας των ΗΠΑ και της Τουρκίας θα υπονομεύσει η ενεργοποίηση των ρωσικών S-400 που αγόρασε η Άγκυρα από τη Μόσχα, σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, που εξέφρασε για ακόμα μια φορά τη λύπη του για το γεγονός ότι η προχώρησε η παραλαβή του εν λόγω συστήματος.
Εκπρόσωπος του αμερικανικού ΥΠΕΞ δεν απέκλεισε μάλιστα το ενδεχόμενο να προχωρήσει η Ουάσινγκτον στην επιβολή των κυρώσεων που προβλέπονται στο πλαίσιο του νόμου CAATSA.

Σε ερώτηση του ιστότοπου Hellas Journal για το εάν «έχει αλλάξει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ τη θέση του», ο εκπρόσωπος παρέπεμψε στο παράδειγμα της Κίνας, καθώς στην συγκεκριμένη περίπτωση η ενεργοποίηση των κυρώσεων έλαβε χώρα τρεις μήνες μετά την ολοκλήρωση της απόκτησης των S-400.
«Αντιλαμβανόμαστε ότι η παραλαβή των συστημάτων βρίσκεται σε εξέλιξη. Είναι σημαντικό να θυμηθούμε την επιβολή κυρώσεων εναντίον της Κίνας βάσει του CAATSA λίγους μήνες μετά την απόκτηση των S-400. Δεν σχολιάζουμε εσωτερικές συζητήσεις που προηγήθηκαν της απόφασης», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube