REAL TIME |

Weather Icon
Γενικά θέματα 29 Αυγούστου 2019

Γιώργος Προκοπάκης: Λογιστική αποτύπωση μιας διακυβέρνησης

Γιώργος Προκοπάκης: Λογιστική αποτύπωση μιας διακυβέρνησης



Θα επιχειρήσουμε μια πρώτη απάντηση στο ερώτημα «πόσο κόστισε η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ;». Είναι δημοσίως διαθέσιμα (δελτία εκτέλεσης προϋπολογισμού, δελτία δημοσίου χρέους και εκθέσεις Τράπεζας της Ελλάδος) πλήρη στοιχεία τις δύο ημερομηνίες 31 Δεκεμβρίου 2014 και 30 Ιουνίου 2019 – τρεις βδομάδες πριν από την ανάληψη της εξουσίας από τον ΣΥΡΙΖΑ και μία εβδομάδα πριν από την παράδοσή της. Μπορούμε, λοιπόν, να δούμε με ακρίβεια «τι παρέλαβε και τι παρέδωσε ο κ. Τσίπρας». Τα στοιχεία παρουσιάζονται στον πίνακα που ακολουθεί. Θετικό πρόσημο οι υποχρεώσεις της κυβέρνησης, αρνητικό τα ανακτήσιμα κεφάλαια.

Ο πίνακας χωρίζεται σε δύο τμήματα: το αποτέλεσμα της δημοσιονομικής διαχείρισης της κεντρικής κυβέρνησης και η συμμετοχή του Δημοσίου στις τράπεζες. Το ισοζύγιο των τραπεζών είναι σημαντικό γιατί τα κρατικά κεφάλαια των δύο ανακεφαλαιοποιήσεων ήταν ανακτήσιμα – χρησιμοποιείται η ονομαστική αξία της συμμετοχής του Δημοσίου και όχι οι αποτιμήσεις, γιατί η ανάκτηση γίνεται σε βάθος χρόνου.


Για τη συνέχεια Kathimerini

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube