Weather Icon
Γενικά θέματα 21 Αυγούστου 2019

Τουρίστες και αλλοδαποί στα ελληνικά νοσοκομεία

Τουρίστες και αλλοδαποί στα ελληνικά νοσοκομεία




Του Δημήτρη Καμπουράκη

Θεωρώ αυτονόητο και πέραν πάσης πολιτικής ή οικονομικής συζήτησης, ότι κάθε ανθρώπινη ύπαρξη που θα καταφύγει σε ελληνικό κρατικό νοσοκομείο με έκτακτο πρόβλημα υγείας, θα λάβει τις απαραίτητες ιατρικές υπηρεσίες. Η ανθρώπινη ζωή θα σωθεί ανεξαρτήτως εθνικότητας ή οικονομικής κατάστασης του ασθενούς. Παραλλήλως όμως θεωρώ αυτονόητο ότι τα νοσοκομεία μας δεν μπορεί να είναι «μπάτε σκύλοι αλέστε», ούτε πιθάρια δίχως πάτο απ’ όπου θα διασκορπίζονται προς το χάος εκατομμύρια ευρώ.
Τα γράφω αυτά διότι διάβασα με προσοχή την καινούρια εγκύκλιο του Κικίλια για την νοσηλεία των αλλοδαπών στα νοσοκομεία του ΕΣΥ, η οποία ομολογώ ότι με εξέπληξε. Οι εντολές της είναι απλές: Τα έξοδα όποιου αλλοδαπού μπαίνει σε νοσοκομείο, καταγράφονται και είτε πάνε μέσω ΕΟΠΥΥ στο ασφαλιστικό του ταμείο, είτε καταλογίζονται στον ίδιον. Δεν είμαι ειδήμων σε θέματα υγείας, αλλά αυτά που διάβασα μου δημιούργησαν μια απλή απορία: Δηλαδή σήμερα, όσα αυτονόητα αναφέρει η υπουργική εγκύκλιος δεν γίνονταν στα ελληνικά νοσοκομεία; Έμπαινε ο κάθε τουρίστας, ο κάθε ευρωπαίος ή ο ασιάτης που βρέθηκε στην χώρα, ο αλλοδαπός με κάρτα ή δίχως καθόλου χαρτιά παραμονής, έκανε την θεραπεία του ή έπαιρνε τα φάρμακα του κι έφευγε δίχως να καταγράφεται πουθενά, δίχως κάπου να πηγαίνει ο λογαριασμός;


για τη συνέχεια Liberal

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube