Weather Icon

Μπαράζ τουρκικών στρατιωτικών ασκήσεων σε Αιγαίο και Αν. Μεσόγειο

Με το γνωστό «πλάνο» στρατιωτικών ασκήσεων σε Κύπρο και Καστελόριζο συνεχίζει το μπαράζ των προκλητικών ενεργειών η Τουρκία θέλοντας να κρατήσει ψηλά την ένταση και σε αυτό το επίπεδο στην ανατολική Μεσόγειο.
Με μια σειρά NAVTEX που εξέδωσε το απόγευμα της Δευτέρας η Τουρκία αναγγέλλει τη διεξαγωγή ασκήσεων για τις 29 και 31 Αυγούστου (NAVTEX 0926/19) σε μεγάλη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου, η οποία μάλιστα φθάνει ακριβώς στα όρια των χωρικών υδάτων του Καστελόριζου. Περιοχή η οποία έχει επιλεγεί με τρόπο που να παραπέμπει στον γνωστό ισχυρισμό της Τουρκίας ότι το Καστελόριζο και όλα τα νησιά δεν έχουν άλλα δικαιώματα σε θαλάσσιες ζώνες, πέραν των χωρικών υδάτων τους.
Με τη NAVTEX 0927/19 η Τουρκία δεσμεύει για άσκηση στις 29 Αυγούστου περιοχή βορειοδυτικά της Πάφου καλύπτοντας και το σημείο που πραγματοποιεί την παράνομη γεώτρηση το Fatih ενώ με δύο ακόμη NAVTEX(0929/19 και 0930/19) δεσμεύει παράνομα για ασκήσεις περιοχή νότια της Λεμεσού για σχεδόν όλο τον Σεπτέμβριο (2, 5, 10, 13, 16, 19, 24, 28 Σεπτεμβρίου).

Για τη συνέχεια Liberal

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube