Weather Icon
Γενικά θέματα 4 Αυγούστου 2019

Η τραγωδία πίσω από τον θάνατο του βασιλιά του καφέ της Ινδίας


Του Abram Brown
Όταν ήταν νεαρός, ο VG Siddhartha δυσκολεύτηκε να βρει το σωστό μονοπάτι για τον εαυτό του. Ίσως στις ένοπλες δυνάμεις; Όχι, οχι -Οι αποτυχημένες εξετάσεις για εισαγωγή στην Εθνική Ακαδημία Άμυνας, της Ινδίας, έβαλαν ταφόπλακα στην ιδέα αυτή. Ίσως στον κοινοτικό ακτιβισμό; “Είχα εντυπωσιαστεί από τις θεωρίες του Karl Marx”, θυμόταν ο Siddhartha πριν από λίγα χρόνια, “και πραγματικά πίστευα ότι θα γίνω κομμουνιστής ηγέτης”.
Μετά την αποφοίτησή του από το κολέγιο St. Aloysius στη νότια Ινδία, περιηγήθηκε στην επαρχία έτοιμος να προωθήσει τις ιδέες του Μαρξ, σε μια προσπάθεια καλυτέρευσης της τύχης των φτωχών. Αυτό αποδείχθηκε τόσο ανέφικτο όσο και η στρατιωτική υπηρεσία. Η ύπαιθρος ήταν γεμάτη διαφθορά και νεποτισμό, εμποδίζοντας οποιαδήποτε προοδευτική ατζέντα. “Η Ινδία ήταν τόσο φτωχή που δεν υπήρχε περιθώριο για έναν νέο Ρομπέν των Δασών”, δήλωσε ο Siddhartha. “Τότε συνειδητοποίησα ότι αντί να προσπαθώ να αναδιανείμω τον πλούτο, πρέπει να προσπαθήσω να τον δημιουργήσω”.

για τη  συνέχεια Capital

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube