REAL TIME |

Weather Icon
Γενικά θέματα 7 Αυγούστου 2019

Γιατί ζούμε ένα μπάχαλο;



Ένας βλάκας στην Ισπανία πέταξε το ψυγείο του σε έναν γκρεμό και το πόσταρε στα social media κάνοντας πλάκα περί ανακύκλωσης. Η αστυνομία τον βρήκε, του έβαλε πρόστιμο 45.000€ (!), τον ανάγκασε να βγάλει το ψυγείο από τον γκρεμό και έβγαλε το video στα social media! Αυτό είναι κράτος. Όταν κάνεις μια αλητεία θα πληρώσεις και μάλιστα πολύ ακριβά.
Στην Ελλάδα αν περάσεις το κόκκινο και παραλίγο να σκοτώσεις άνθρωπο, το πρόστιμο είναι 700 ευρώ ή κάτι τέτοιο και αν πούμε να το αυξήσουμε ο λαός θα αποκαλέσει τις ποινές εξοντωτικές. Ο άλλος για ένα ψυγείο έφαγε πρόστιμο 45.000€ αλλά ο εν δυνάμει δολοφόνος που περνάει το κόκκινο εδώ χαιδεύεται.

Ή για παράδειγμα συλλαμβάνουμε τον αλήτη του Ρουβίκωνα που έβαψε το Υπουργείο κόκκινο και όχι μόνο δεν του βάζουμε τσουχτερό πρόστιμο, όχι μόνο δεν τον υποχρεώνουμε να καθαρίσει τις μουτζούρες του, αλλά τον αφήνουμε και ελεύθερο. Και φυσικά δεν βγάζουμε το πρόσωπό του δημόσια μην τυχόν και τον θίξουμε.

Γι αυτό ζούμε ένα μπάχαλο. Γιατί ο κάθε αλήτης ξέρει πως ότι και να κάνει η συνέπειες που θα υποστεί θα είναι ασήμαντες.

Alexandros Papadopoulos

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube