Weather Icon

Απαράδεκτη η μονομερής επίθεση των Τούρκων εναντίον των Κούρδων προειδοποιούν οι ΗΠΑ

Απαράδεκτη η μονομερής επίθεση των Τούρκων εναντίον των Κούρδων προειδοποιούν οι ΗΠΑ



Οι Ηνωμένες Πολιτείες προειδοποίησαν την Άγκυρα, το βράδυ της Κυριακής, να μην προχωρήσει σε οποιαδήποτε επίθεση στη βορειοανατολική Συρία, όπου κατοικούν οι σύμμαχοι των Αμερικανών, Κούρδοι των YPG. Η προειδοποίηση ήρθε μετά από τις εμπρηστικές δηλώσεις του Προέδρου της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν. Σήμερα Δευτέρα πρόκειται να ξεκινήσει ένας νέος γύρος συνομιλιών μεταξύ των ΗΠΑ και της Τουρκίας για το μέλλον της βορειοανατολικής Συρίας, η οποία απελευθερώθηκε από τα δεσμά του Ισλαμικού Κράτους από μια δύναμη υπό την ηγεσία των Κουρδικών Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων και μετά από μία τετραετή στρατιωτική εκστρατεία. 
Όπως είναι γνωστό, χθες Κυριακή ο Ερντογάν απείλησε να επιτεθεί εναντίον των κουρδικών δυνάμεων στην περιοχή. “Εμείς μπήκαμε στο Αφρίν, στην Τζαμπλούς, το αλ-Μπαμπ”, είπε, αναφερόμενος σε πόλεις στη βορειοδυτική Συρία, όπου οι ΗΠΑ δεν είχαν στρατιωτική παρουσία. Και «τώρα θα εισέλθουμε ανατολικά του Ευφράτη», συνέχισε ο Ερντογάν -όπου βρίσκονται οι αμερικανικές δυνάμεις, μαζί με τους εταίρους τους της SDF (Κούρδους και Άραβες).


Για τη συνέχεια HellasHournal

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube