Weather Icon
Ιράν , ΠΦΑ , Ρωσία 21 Αυγούστου 2019

Ο χρυσός του Ιράν και τα απλήρωτα γραμμάτια του Πούτιν



Σε εκείνες τις πρώτες και δύσκολες μέρες του 2015 ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε τον ξάδελφο Γιώργο και λοιπούς εξ απορρήτων συνεργάτες σε αποστολές σε Πεκίνο, Μόσχα και Τεχεράνη. Ηταν τότε, κύριε Πρόεδρε, που η νέα κυβέρνηση πίστευε ότι η χώρα θα μπορούσε να «αγοράσει» χρόνο από άλλες «αγορές» και να «απειληθεί» με αυτόν τον τρόπο η Ε.Ε. με μια μεγάλη εσωτερική κρίση και τελικώς να υποχρεωθεί να ενδώσει. Δηλαδή να διαγράψει το χρέος μας, εξασφαλίζοντας έτσι ότι δεν πρόκειται να αλλάξουν οι γεωπολιτικές ισορροπίες στην περιοχή. Είναι αλήθεια ότι πήγαμε για μαλλί και βγήκαμε κουρεμένοι…

Πριν σπεύσετε, κύριε Πρόεδρε, να μιλήσετε για αφέλεια, θα πρέπει να θυμίσω ότι αυτή η ιδέα δεν ήταν του Αλέξη Τσίπρα. Δεν ήταν ο Αλέξης αυτός που ξεκίνησε αυτό το μεγαλοφυές «σχέδιο» των νέων «αγορών». Την ίδια ακριβώς διαδρομή, Πεκίνο – Τεχεράνη – Μόσχα, την είχαν κάνει και οι σύμβουλοι του Γιώργου του Παπανδρέου. Οτι Βαρουφάκης και Κοτζιάς είχαν προλάβει να περάσουν και από την αυλή του Γιωργάκη προτού καταλήξουν σε αυτή του Αλέξη, προφανώς και δεν είναι σύμπτωση! Και πριν από την περίοδο του Γιώργου Παπανδρέου, στο ίδιο μήκος κύματος είχαν βρεθεί και στελέχη της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή!

Για τη συνέχεια Liberal

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube