Weather Icon

Έκτακτο! Υπουργός Άμυνας ΗΠΑ: Μια επιχείρηση της Τουρκίας στη Συρία είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Έσπερ, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο η Τουρκία να πραγματοποιήσει επιχείρηση εισβολής στη Β. Συρία, έπε: “Είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ”.
Τα αμερικανικά και διεθνή δελτία ειδήσεων μετέδωσαν εκτάκτως την είδηση, βάζοντας ως τίτλο: “Οποιαδήποτε επιχείρηση γίνει μονομερώς στη βόρεια Συρία, είναι απαράδεκτη από τις ΗΠΑ”.

Ενώ συνεχίζονται οι συνομιλίες και διαπραγματεύσεις στην Άγκυρα, μεταξύ στρατιωτικών αντιπροσωπειών ΗΠΑ-Τουρκίας, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Mark Esper, ευρισκόμενος στην Ιαπωνία, έκανε δήλωση για το ενδεχόμενο η Τουρκία να πραγματοποιήσει μονομερώς επιχείρηση εισβολής στη Β. Συρία. 
Συγκεκριμένα ο Esper δήλωσε για το θέμα: “Οποιαδήποτε επιχείρηση γίνει μονομερώς στη βόρεια Συρία, είναι απαράδεκτη από τις ΗΠΑ. Ελπίζουμε να καταλήξουμε σε συμφωνία με την Τουρκία για το θέμα”.
Όσον αφορά τις Δημοκρατικές Δυνάμεις της Συρίας, τη ραχοκοκαλιά των οποίων αποτελούν οι Κούρδοι του YPG/PYD, ο τους Κούρδους της Συρίας, ο Esper είπε: “Η δική μας δουλειά είναι να παρεμποδίσουμε μια τέτοια επιχείρηση. Εμείς, οι ΗΠΑ, θα εμποδίσουμε να υποστούν απώλειες η Τουρκία αλλά και οι Δημοκρατικές Δυνάμεις της Συρίας στην περιοχή αυτή”.
Το Reuters ανέφερε ότι ο Έσπερ είπε ότι μια επιχείρηση της Τουρκίας στην περιοχή “θα επηρεάσει αρνητικά τον αγώνα των Δημοκρατικών Δυνάμεων της Συρίας εναντίον του Ι.Κ.”.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube