Weather Icon
Γενικά θέματα 15 Αυγούστου 2019

Στιβ Τσανγκ: Το Πεκίνο θέλει να επιβάλλει τη δική του «αλήθεια» στο Χονγκ Κονγκ

Στιβ Τσανγκ: Το Πεκίνο θέλει να επιβάλλει τη δική του «αλήθεια» στο Χονγκ Κονγκ
Την άποψη ότι το Πεκίνο είναι διατεθειμένο να χρησιμοποιήσει οποιοδήποτε μέσο μπορεί προκειμένου να βγει κερδισμένο από το «μπρα ντε φερ» με τους διαδηλωτές του Χονγκ Κονγκ, εκφράζει με σχόλιο του στο Liberal.gr, ο Στιβ Τσανγκ καθηγητής της Σχολής Αφρικανικών και Ασιατικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου και Διευθυντής του Ινστιτούτου Κινεζικών Σπουδών στο ίδιο ίδρυμα.
Κληθείς  να σχολιάσει την κατάσταση που επικρατεί και το τι μέλλει γενέσθαι, ο Τσανγκ συγγραφέας πολλών επιστημονικών άρθρων και βιβλίων για το Χονγκ Κονγκ είναι κατηγορηματικός «Θα πάνε μέχρι τέλους, όσο πιο πολύ πετυχαίνουν οι διαδηλωτές τόσο ο πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ θεωρεί ότι είναι μια προσωπική ήττα».
Στο ερώτημα αν οδεύουμε σε μια επανάληψη των γεγονότων της Τιενανμέν του 1989, ο Τσανγκ θεωρεί δύσκολο να έχουμε μια «δεύτερη Τιενανμέν», όπως λέγεται ευρέως το τελευταίο διάστημα, «σίγουρα όμως είναι πιθανότερο από ότι πριν ένα μήνα», προσθέτει.

Για τη συνέχεια Liberal

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube