Weather Icon
Γενικά θέματα 29 Αυγούστου 2019

Η 4ετία στον “γύψο”…

Η 4ετία στον “γύψο”…
Η άρση των capital controls είναι η θετικότερη οικονομική εξέλιξη για τη χώρα μετά την είσοδό της στη ζώνη του Ευρώ πριν από 20 περίπου χρόνια. Φυσικά στην εξέλιξη αυτή και έχουν παίξει ρόλο οι δημοσιονομικές επιδόσεις της προηγούμενης κυβέρνησης τα τελευταία χρόνια.
Η ευρεία εκλογική νίκη της παρούσας κυβέρνησης πριν από δυο μήνες περίπου αποτέλεσε το επιστέγασμα μιας πορείας επανόδου της χώρας στην κανονικότητα μετά τη χρεοκοπία του 2010 και την περιπέτεια του πρώτου εξαμήνου του 2015.
Για την  επιβολή της “δικτατορίας” των κεφαλαιακών ελέγχων (γιατί περί οικονομικής δικτατορίας πρόκειται) ευθύνεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ όταν στελέχη της κατά το πρώτο εξάμηνο του 2015 σχεδίαζαν καταλήψεις στα νομισματοκοπεία, εκτυπώσεις δραχμών στη Σιβηρία και άλλες “Βαρουφακειές” και παλαβομάρες τύπου IOU’s και παράλληλων νομισμάτων.
Έχει δίκιο λοιπόν, μαζί με την κυβέρνηση Μητσοτάκη, να πανηγυρίζει και ο κ. Τσακαλώτος για την άρση των capital controls λόγω της συμβολής της δικής του δημοσιονομικής πειθαρχίας στην απόφαση, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάει πως είναι ο ίδιος και η κυβέρνηση στην οποία συμμετείχε που έφερε τους κεφαλαιακούς ελέγχους και έβαλε την οικονομία στον “γύψο”.

Για τη συνέχεια Capital

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube