Weather Icon
Ιταλία , Λαθρομετανάστευση 7 Αυγούστου 2019

Ιταλία: Ο Σαλβίνι «περνάει» πρόστιμα μέχρι και 1 εκατ. ευρώ σε όσους μεταφέρουν και αποβιβάζουν μετανάστες στα λιμάνια της Ιταλίας

Ο ίδιος θα μπορεί να αποφασίζει απαγόρευση εισόδου για πλοία που μεταφέρουν μετανάστες, ενώ ο πλοίαρχός που θα παραβιάσει τον νόμο θα συλλαμβάνεται και το πλοίο θα κατάσχεται – Ο γραμματέας της Λέγκα του Βορρά ευχαρίστησε την Παρθένο μετά την ψηφοφορία στην ιταλική Γερουσία

Ο Ματέο Σαλβίνι εξασφάλισε με ψήφο εμπιστοσύνης της γερουσίας την έγκριση νέων μέτρων κατά της παράτυπης μετανάστευσης, παρά τις έντονες διαμαρτυρίες της αντιπολίτευσης.
Θα επιβάλλεται πρόστιμο μέχρι και ένα εκατομμύριο ευρώ στα πλοία των μη κυβερνητικών οργανώσεων και σε όσα άλλα σκάφη μπαίνουν χωρίς άδεια στα ιταλικά λιμάνια.
Ο καπετάνιος τους, σύμφωνα με τους νέους νόμους, θα μπορεί να συλλαμβάνεται και το πλοίο να κατάσχεται. Ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας (δηλαδή ο Σαλβίνι, σε αυτή τη φάση) θα μπορεί να απαγορεύει την είσοδο και τη διέλευση στα ιταλικά χωρικά ύδατα σε όλα τα σκάφη που μεταφέρουν παράτυπους μετανάστες.

Ο γραμματέας της Λέγκα, μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας στην γερουσία, ευχαρίστησε την Παρθένο για το αποτέλεσμα.


Αναμένονται προσφυγές στη δικαιοσύνη

Πολλές εθελοντικές οργανώσεις της Καθολικής Εκκλησίας αλλά όχι μόνο – όπως και τα μεγαλύτερα ιταλικά συνδικάτα- έδωσαν μάχη κατά των μέτρων αυτών και δεν αποκλείεται να υπάρξουν προσφυγές για αντισυνταγματικότητα. Σύμφωνα με όσα γράφει σήμερα η ιταλική εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα θα επικυρώσει μάλλον με την υπογραφή του τον σχετικό νόμο αλλά είναι πολύ πιθανό να αποστείλει στην κυβέρνηση μια «επιστολή συστάσεων» σχετικά με την εφαρμογή του. Διότι οι σύμβουλοι του ιταλού προέδρου φέρονται να πιστεύουν ότι οι προβλεπόμενες ποινές είναι υπερβολικά αυστηρές σε σχέση με τα υποτιθέμενα αδικήματα.

Παράλληλα, προβλέπονται και αυστηρότερες ποινές για όποιον συμμετέχει σε διαδηλώσεις με καλυμμένο πρόσωπο ή πετά μολότοφ, λοστούς και άλλα αντικείμενα κατά των αστυνομικών δυνάμεων σε διαδηλώσεις.

Προς το παρόν η κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε συνεχίζει την πορεία της. Αλλά στον ορίζονται υπάρχει ένα νέο, κρίσιμο θέμα: η Λέγκα πιέζει για να εγκριθεί άμεσα η νέα σιδηροδρομική γραμμή υψηλής ταχύτητας η οποία θα συνδέει την Ιταλία και την Γαλλία. Τα Πέντε Αστέρια επισήμως, συνεχίζουν να την απορρίπτουν αλλά ο Σαλβίνι επαναλαμβάνει με προειδοποιητικό τόνο τη γνωστή του φράση: «Αν δεν μπορούμε να δουλέψουμε όπως θέλουμε και όπως πρέπει, τότε καλύτερα να πάμε σε πρόωρες εκλογές». 


Πηγή: Deutche Welle, Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube