REAL TIME |

Weather Icon

Οργίασαν τα τουρκικά ΜΜΕ: To χωριό του Οθωμανού προπάππου του Μπόρις Τζόνσον

Συνεχίζουν τα ρεπορτάζ στην Τουρκία για τις οθωμανικές ρίζες του νέου πρωθυπουργού της Μεγάλης Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον. Δημοσιογράφοι πήγαν στην «ιδιαίτερη πατρίδα», όπως αναφέρουν, του Τζόνσον το χωριό Kalfat της επαρχίας Cankiri.
 Υπενθυμίζεται ότι ο προπάππος του, Αλί Κεμάλ, που γεννήθηκε στο χωριό Kalfat, υπηρέτησε ως υπουργός Εσωτερικών κατά τη διάρκεια των Οθωμανών. Οι χωρικοί της περιοχής έχουν χαρεί που έγινε ο επόμενος πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, ανέφεραν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Σε βίντεο που δημοσιεύθηκε στις 23 Ιουλίου στην ιστοσελίδα της εφημερίδας Sozcu της εθνικιστικής αντιπολίτευσης, οι κάτοικοι στο χωριό Kalfat στο Cankiri περπατούσαν έξω από ένα σπίτι όπου έζησε η οικογένεια του Αλί Kemal.

 Ο Τζόνσον είναι ο προπάππος του Ali Kemal, υπουργός εσωτερικών της εποχής της όψιμης οθωμανικής αυτοκρατορίας που έζησε στην εξορία στο Ηνωμένο Βασίλειο στις αρχές της δεκαετίας του 1900.

ΠΗΓΗ: sigmalive.com

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube