REAL TIME |

Weather Icon
ΗΠΑ , ΝΑΤΟ , Τουρκία 21 Ιουλίου 2019

Stratfor : Η ακροσφαλής πολιτική της Τουρκίας στην πυραυλική άμυνα

Stratfor : Η ακροσφαλής πολιτική της Τουρκίας στην πυραυλική άμυνα

H διαμάχη για τους S-400 μπορεί να κλονίσει τις αμερικανοτουρκικές σχέσεις για πολλά χρόνια. Η αναβάθμιση των σχέσεων με τη Ρωσία και η δημαγωγία του Ερντογάν. Πως θα επηρεάσει τις εξελίξεις η εύθραυστη τουρκική οικονομία.


To παιχνίδι του δειλού που παίζει η Τουρκία με τον σημαντικότερο σύμμαχό της στο ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ, έχει απρόβλεπτη εξέλιξη.
Η Τουρκία συνεχίζει να επιμένει πως θα πάρει το ρωσικό πυραυλικό σύστημα S-400 τον επόμενο μήνα· οι ΗΠΑ λένε πως θα επιβάλουν κυρώσεις στην Τουρκία εάν το κάνει. Είτε κάνοντας χρήση των προβλέψεων της Πράξης CAATSA (Countering America’s Adversaries Through Sanctions Act), είτε τερματίζοντας την εμπλοκή της στο πρόγραμμα των F-35, οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να εφαρμόσουν αντίποινα που θα έβλαπταν την οικονομία της Τουρκίας. Όμως, ακόμα και όταν ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλτ Τραμπ και ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συζητήσουν την προοπτική για μια συμφωνία της τελευταίας στιγμής για το θέμα, εσωτερικοί πολιτικοί παράγοντες στην Τουρκία είναι πιθανότερο να φέρουν τους προσχηματικά συμμάχους στον δρόμο της αντιπαράθεσης, παρά του συμβιβασμού.

Για τη συνέχεια Euro2Day

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube