REAL TIME |

Weather Icon
Εξοπλισμοί , ΗΠΑ , Ρωσία , Τουρκία 12 Ιουλίου 2019

Παραδόθηκαν τα πρώτα τμήματα των S-400 στην Τουρκία

Η παράδοση των πρώτων τμημάτων του ρωσικού συστήματος αεράμυνας S-400 ξεκίνησε σήμερα Παρασκευή, όπως ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.
Το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι τα πρώτα τμήματα των ρωσικών συστημάτων αντιπυραυλικής άμυνας S-400 παραδόθηκαν την Παρασκευή στην Άγκυρα.
Κατά το τουρκικό υπουργείο, η παράδοση εξαρτημάτων των συστημάτων αεράμυνας θα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες.

T.C. Millî Savunma Bakanlığı


@tcsavunma


Türkiye’nin hava ve füze savunma ihtiyacının karşılanmasına yönelik tedarik edilen S-400 Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sisteminin birinci grup malzemelerinin Mürted Hava Meydanı / Ankara’ya intikali 12 Temmuz 2019 tarihinden itibaren başladı.https://www.msb.gov.tr/SlaytHaber/1272019-78857 

889 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό
Την Τετάρτη, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε ότι η Άγκυρα θα χρησιμοποιήσει το ρωσικό σύστημα αεράμυνας στην περίπτωση ενδεχόμενης επίθεσης σε βάρος της Τουρκίας. 
«Κάποιοι αναρωτιούνται γιατί αγοράζουμε (σ.σ. του S-400) και κάνουμε μία τέτοια επένδυση. Εάν είναι απαραίτητο, θα έχουμε το δικαίωμα να τους χρησιμοποιήσουμε. Εάν κάποιος μάς επιτεθεί, θα χρησιμοποιήσουμε αυτά τα πυραυλικά συστήματα, που αυτός είναι και ο λόγος που κάνουμε μία τέτοια επένδυση», είπε ο Ερντογάν, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Hurriyet.
Ο Τούρκος πρόεδρος διεμήνυσε, επίσης, την ετοιμότητας της Άγκυρας να λάβει μέρος στην από κοινού παραγωγή των S-400. 
Η Ρωσία και η Τουρκία υπέγραψαν συμφωνία ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την πώληση S-400 στην Τουρκία στα τέλη του 2018. Ένα χρόνο αργότερα, οι ΗΠΑ πρότειναν στην Τουρκία την πώληση πυραύλων Patriot αξίας 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αλλά η Άγκυρα δεν την έχει αποδεχθεί, λέγοντας ότι οι όροι της δεν είναι τόσο καλοί όσο εκείνοι που πρότεινε η Ρωσία για τους S-400.
Αξιωματούχοι των ΗΠΑ και του NATO έχουν ισχυριστεί επανειλημμένα ότι το σύστημα S-400 δεν είναι συμβατό με τα πρότυπα αεράμυνας της συμμαχίας και υποστήριξαν ότι η παρουσία του συστήματος στην Τουρκία θα μπορούσε να επιτρέψει στη Ρωσία να συλλέξει σημαντικές πληροφορίες σχετικά με τα F-35 και άλλα συστήματα του ΝΑΤΟ. Τον Μάιο, ανώτερος αξιωματούχος του Πενταγώνου δήλωσε ότι η ανάπτυξη των S-400 στην Τουρκία θα είναι «καταστροφική» για το πρόγραμμα των F-35.
Πηγή: Σπούτνικ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube