REAL TIME |

Weather Icon
Εξοπλισμοί , Ρωσία , Τουρκία 15 Ιουλίου 2019

Ερντογάν για S-400: Τον Απρίλιο του 2020 θα ολοκληρωθεί η παράδοση

© AFP 2019 / Ozan Kose
Η συμφωνία μεταξύ της Μόσχας και της Άγκυρας για την προμήθεια των S-400 υπεγράφη τον Δεκέμβριο του 2017, ενώ έχει δεχθεί κριτική από τις ΗΠΑ που εκφράζει ανησυχίες για λόγους ασφαλείας.
Τον Απρίλιο του 2020 αναμένεται να ολοκληρωθεί η παράδοση του ρωσικού αντιπυραυλικού συστήματος S-400 όπως έκανε γνωστό ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν.
Νέος στόχος σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο είναι η κοινή παραγωγή τους με τη Ρωσία.

«Έλεγαν ότι η Τουρκία δεν θα αγοράσει τους S-400! Αντιθέτως το όγδοο αεροπλάνα έχει ήδη έρθει και γίνεται το ξεφόρτωμα. Ελπίζω έως τον Απρίλιο του 2020 να τελειώσουμε τη διαδικασία. Γίναμε μία από τις λίγες χώρες με το πιο προηγμένο σύστημα αεράμυνας» δήλωσε ο Ερντογάν σε ομιλία του στην Άγκυρα.
«Ο στόχος είναι να κατασκευάσουμε από κοινού με τη Ρωσία το σύστημα αυτό και θα το κάνουμε» υπογράμμισε.
Η διαδικασία παράδοσης τμημάτων των S-400 ξεκίνησε την Παρασκευή και συνεχίστηκε ο Σαββατοκύριακο και σήμερα Δευτέρα.
Η συμφωνία μεταξύ της Μόσχας και της Άγκυρας για την προμήθεια των S-400 υπεγράφη τον Δεκέμβριο του 2017. Η συμφωνία έχει δεχθεί κριτική από τις ΗΠΑ που εκφράζει ανησυχίες για λόγους ασφαλείας.
Σύμφωνα με το Bloomberg επικαλούμενο πηγές, η Ουάσιγκτον σχεδιάζει, μάλιστα, να ανακοινώσει στο τέλος εβδομάδας κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας.
Πηγή: Σπούτνικ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube