Weather Icon

Hackers ξεσκεπάζουν την FSB που παραβίασε το Tor

Hackers κατάφεραν να παραβιάσουν τη SyTech, ένα εξωτερικό συνεργάτη της FSB, (η εθνική υπηρεσία πληροφοριών της Ρωσίας), και απέσπασαν πληροφορίες για τα hacking projects τους. Ένα από αυτά ήταν και από-ανωνυμοποίηση της κίνησης του δικτύου Tor.

Η παραβίαση πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο, στις 13 Ιουλίου, όταν μια ομάδα hackers με το όνομα 0v1ru$ εισέβαλε στον Active Directory server της SyTech από όπου απέκτησαν πρόσβαση σe ολόκληρο to δίκτυο της εταιρείας.
Οι hackers έκλεψαν 7.5 ΤΒ δεδομένων, από τα οποία δημοσίευσαν στιγμιότυπα στο Twitter και αργότερα μοιράστηκαν τα κλεμμένα δεδομένα με την ψηφιακή επανάσταση, μια άλλη ομάδα hacking που πέρυσι διέλυσε την Quantum, ένα άλλο εξωτερικό συνεργάτη της FSB.
Τα μυστικά projects της FSB
Σύμφωνα με Ρώσικα μέσα ενημέρωσης, τα αρχεία δείχνουν ότι η SyTech εργαζόταν από το 2009 σε πάρα πολλά projects για την FSB και για τον συνεργάτη της Quantum.
Τα projects αυτά αναφέρονται παρακάτω:
  • Nautilus – ένα project για τη συλλογή δεδομένων από τους χρήστες των κοινωνικών δικτύων (όπως το Facebook, το MySpace και το LinkedIn).

Για τη συνέχεια iguru.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube