Foreign Policy: Γιατί ο Μητσοτάκης θα συνεχίσει την εξωτερική πολιτική του Τσίπρα

Foreign Policy: Γιατί ο Μητσοτάκης θα συνεχίσει την εξωτερική πολιτική του Τσίπρα
Αν και για μεγάλο χρονικό διάστημα η Ελλάδα δεν ήταν από τις πλέον φιλικές χώρες προς τις ΗΠΑ, έχει πραγματοποιήσει το τελευταίο διάστημα μία γεωπολιτική στροφή και είναι από τους στενότερους συμμάχους των Αμερικανών στην ΕΕ, επισημαίνει σε ανάλυσή του το Foreign Policy.
Για τον λόγο αυτό ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα  Geoffrey Pyatt, πρόσφατα επαίνεσε τη χώρα ως «έναν πυλώνα σταθερότητας σε μια δύσκολη περιοχή».
Εν μέρει, αυτή η δυναμική σχετίζεται με την έκβαση των βουλευτικών εκλογών στην Ελλάδα στις αρχές του μήνα, κατά τις οποίες η κεντροδεξιά Νέα Δημοκρατία, με επικεφαλής τον τεχνοκράτη Κυριάκο Μητσοτάκη που σπούδασε στο Χάρβαρντ και το Στάνφορντ, νίκησε τον αριστερό λαϊκιστικό ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ήταν από τους υποστηρικτές του  Hugo Chávez της Βενεζουέλας και απείλησε τη συνοχή της ΕΕ το 2015 αρνούμενος αρχικά ένα νέο πρόγραμμα βοήθειας. 
Πολλά από τα δυτικά μέσα ενημέρωσης αναμένουν ότι ο Μητσοτάκης θα επιδιώξει σύντομα να εμβαθύνει τους δεσμούς με την ΕΕ, το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ.
Ωστόσο, η στροφή της Ελλάδας προς τις Ηνωμένες Πολιτείες έχει βαθύτερες ρίζες από μια απλή αλλαγή κυβερνήσεων στην Αθήνα.
Είναι προϊόν της αλλαγής της γεωπολιτικής, και ο Αλέξης Τσίπρας, ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ, αξίζει μερίδιο της γεωπολιτικής αυτής στροφής, αναφέρει το Foreign Policy.
Για τη συνέχεια BankingNews

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube