Weather Icon

Ο Γκουτέρες αθωώνει ξανά την Τουρκία

Ο Γκουτέρες αθωώνει ξανά την Τουρκία
Σε γενικές γραμμές, ο εκάστοτε Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ συνηθίζει στις εκθέσεις του για την Κύπρο (ΟΥΝΦΙΚΥΠ και αποστολή καλών υπηρεσιών) να κρατεί ίσες αποστάσεις.
Έτσι και τώρα ενώ η Τουρκία παραβιάζει τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας, ο κ. Γκουτέρες δεν κάνει καμία συγκεκριμένη αναφορά για την τουρκική παραβατικότητα στην κυπριακή ΑΟΖ και με γενικολογίες εκφράζει ανησυχία για τις εξελίξεις, καλώντας τις πλευρές να καταβάλουν «σοβαρές προσπάθειες προς αποφυγή περαιτέρω κλιμάκωσης και για εξουδετέρωση των εντάσεων». Την ίδια ποντιοπιλατική στάση διατηρεί και σε άλλα ζητήματα που αφορούν προκλητικές και παράνομες ενέργειες είτε από τα τουρκικά κατοχικά στρατεύματα είτε από το κατοχικό καθεστώς, όπως τις κινήσεις στη νεκρή ζώνη και στην περιφραγμένη περιοχή της Αμμοχώστου.
Δηλαδή, η Τουρκία είναι ο κατακτητής, η Τουρκία είναι ο παραβάτης, η Τουρκία προκαλεί και ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ όχι μόνο την αθωώνει, αλλά βασικά θεωρεί και την ελληνοκυπριακή πλευρά συνυπεύθυνη για την ένταση και την κατάσταση που επικρατεί στη θάλασσα και στη στεριά. Αν είναι δυνατόν! 
Πώς λοιπόν θα λυθεί σωστά το Κυπριακό όταν ο βασικός διαμεσολαβητής για την επίτευξη λύσης αγνοεί την αλήθεια και παραβιάζει τον Καταστατικό Χάρτη του Οργανισμού που εκπροσωπεί;    
 
ΠΑΝ. ΠΑΝ.
Φιλελεύθερος

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube