Weather Icon
Γενικά θέματα 7 Ιουλίου 2019

Η πάλαι ποτέ σοσιαλιστική Τσεχία και τα μη κρατικά Πανεπιστήμια

Η πάλαι ποτέ σοσιαλιστική Τσεχία και τα μη κρατικά Πανεπιστήμια



Αφού ξεπέρασε την πρώτη μεγάλη έκπληξη, από τις επίμονες ερωτήσεις των Ελλήνων δημοσιογράφων για ένα και μόνο συγκεκριμένο θέμα,  ο πρώην Πρωθυπουργός της Τσεχικής Δημοκρατίας κατάλαβε ότι στη συζήτηση περί λειτουργίας Ιδιωτικών Πανεπιστημίων διατηρεί σαφές πλεονέκτημα.

Πριν λίγες μέρες ήρθε στην Αθήνα, ο Γιαν Φίσερ πρώην πρωθυπουργός της Τσεχίας για να παραστεί στην τελετή αποφοίτησης σπουδαστών ενός ιδιωτικού κολεγίου.
Με ειλικρινή απορία ο Τσέχος πολιτικός απαντούσε στην καταιγίδα των ερωτήσεων Ελλήνων δημοσιογράφων που ήθελαν να μάθουν πως… επιβίωσε… η Τσεχική δημοκρατία από την ανταγωνιστική συνύπαρξη ιδιωτικών και δημόσιων πανεπιστημίων και ποιες είναι οι επιπτώσεις αυτής της συνύπαρξης στην αγορά εργασίας….
«Για την επιλογή ενός εργαζόμενου, το πτυχίο δημοσίου ή ιδιωτικού ΑΕΙ δεν αποτελεί κριτήριο» προσπαθούσε να εξηγήσει ο Jan Fischer. «Αυτό που μετρά είναι το περιεχόμενο του εκπαιδευτικού προγράμματος, οι εμπειρίες που απέκτησε ο φοιτητής και η φήμη που έχει η κάθε σχολή για το επίπεδο του διδακτικού της προσωπικού».

Για τη συνέχεια Liberal

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube