Weather Icon
Γενικά θέματα 3 Ιουλίου 2019

ΜΚΟ: Οργανώσεις «δούρειοι ίπποι».

ΜΚΟ: Οργανώσεις «δούρειοι ίπποι».
Zbigniew Kazimierz Brzezinski: » Οι ανθρωπιστικοί σκοποί και οι σχετικές οργανώσεις αποτελούν ένα σημαντικό εργαλείο απέναντι σε καθεστώτα, όπως αυτό της ΕΣΣΔ. Είναι ο απόλυτος Δούρειος Ίππος για να μπορέσεις να ελέγχεις και να ωθήσεις αν χρειαστεί την εκτροπή τους και να επιστρέψεις την Δημοκρατία ως πολίτευμα». — απο τις σημειώσεις στο βιβλίο «Grand Chessboard».

Μια σκέψη και άποψη από έναν ικανότατο διπλωμάτη των ΗΠΑ, απέναντι στην εικόνα των ΜΚΟ και στο πώς αυτές δραστηριοποιούνται ως εργαλεία τρίτων.
Την δεκαετία του 1980, υπήρχε γενικώς μια τάση σε όλο τον κόσμο να τρέχουν όλοι να δίνουν την βοήθεια τους είτε σε χρήμα, είτε σε παροχές προς τον ΟΗΕ και την UNESCO που με την σειρά τους παρείχαν όλα αυτά (υποτίθεται, αλλά μεγάλη κουβέντα αυτή και όχι της παρούσης). Το διάστημα εκείνο υπήρξαν και οι πρώτες προσπάθειες για εμπλοκή ιδιωτικών ΜΚΟ στο συγκεκριμένο έργο, πέρα από τον Ερυθρό Σταυρό και μερικές ακόμα οργανώσεις που είχαν συνήθως και διεθνή σφραγίδα. Υπολογίζεται, για παράδειγμα, πώς το 1999 οι οργανώσεις αυτές είχαν περίπου 550.000.000$ σε διαθέσιμους πόρους για τέτοιες ενέργειες.

Για τη συνέχεια geopolitics

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube