Weather Icon
ΗΠΑ , Ιράν 10 Ιουλίου 2019

ΗΠΑ: Προς συγκρότηση διεθνούς συνασπισμού περιφρούρησης των θαλασσίων υδάτων στα ανοικτά του Ιράν και της Υεμένης

ΗΠΑ: Προς συγκρότηση διεθνούς συνασπισμού περιφρούρησης των θαλασσίων υδάτων στα ανοικτά του Ιράν και της Υεμένης
Σχέδιο βάσει του οποίου ένας διεθνής στρατιωτικός συνασπισμός θα φρουρεί τα στρατηγικής σημασίας ύδατα στα ανοικτά του Ιράν αλλά και της Υεμένης, καταρτίζουν οι ΗΠΑ, δήλωσε ο επικεφαλής των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων.
«Συζητάμε τώρα με πολλές χώρες για να δούμε εάν μπορούμε να συγκροτήσουμε έναν συνασπισμό ο οποίος θα εγγυάται την ελευθερία της ναυσιπλοΐας τόσο στα Στενά του Χορμούζ, όσο και στο Μπαμπ αλ Μάντεμπ», δήλωσε ο στρατηγός του σώματος Πεζοναυτών Τζόζεφ Ντάνφορντ, αρχηγός του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας των ΗΠΑ.

«Θεωρώ λοιπόν ότι πιθανόν μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες θα έχουμε διαπιστώσει ποιες χώρες έχουν την πολιτική βούληση να υποστηρίξουν αυτή την πρωτοβουλία και κατόπιν θα συνεργαστούμε άμεσα με τις ένοπλες δυνάμεις τους για να καθοριστούν τα μέσα και οι πόροι που θα χρειαστούν γι’ αυτό», πρόσθεσε ο ίδιος.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters, Ναυτεμπορική

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube