Weather Icon

Προσφυγικό και πειρατικές πιρουέτες

Προσφυγικό και πειρατικές πιρουέτες



Οι άνθρωποι είναι ευσυγκίνητοι. Τόσο που να τους σέρνουν από τη μύτη οι επαγγελματίες χειραγωγοί. Η Καρόλα Ρακέτε, που βλέπω σήμερα να την επευφημεί το μισό fb, είναι, αλίμονο, τέτοια. Δεν το λέω εγώ. Το λέει, ουσιαστικά, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου στο οποίο η οργάνωσή της προσέφυγε σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει την εντελώς ανεύθυνη δράση της.   Σύμφωνα με την απόφαση του Δικαστηρίου λοιπόν, «δεν συντρέχουν εξαιρετικά σοβαροί και επείγοντες λόγοι» για να υποχρεωθεί η Ιταλία να υποδεχθεί τους παράνομους μετανάστες. Η Ρώμη ήδη επέτρεψε να αποβιβαστούν οι πιο ευάλωτοι από τους επιβαίνοντες, 12 από τους συνολικά 53, ανάμεσά τους οι έγκυες γυναίκες, και οι εναπομείναντες στο Sea-Watch 3 δεν ανήκουν στις «κατηγορίες των πιο ευάλωτων προσώπων», πάντα κατά το σκεπτικό της απόφασης του ΕΔΑΔ. 
Άραγε πόσοι από τους “αλληλέγγυους” σήμερα γνωρίζουν την απόφαση του δικαστηρίου; Και πόσοι θα μπορούσαν να τη γνωρίζουν, δεδομένου ότι τα περισσότερα ΜΜΕ, που απεχθάντονται τον Σαλβίνι, την έθαψαν τις πρηγούμενες μέρες;   Η “κρίση” του Sea-Watch 3 που κατέληξε στις χθεσινές πειρατικές πιρουέττες της πλοιάρχου Ρακέτε και εξόργισε όλη την Ιταλία (όχι μόνο τους οπαδούς του Σαλβίνι, η γυναίκα εμβόλισε πλοίο της ιταλικής ακτοφυλακής, για “πράξη ανεπίτρεπτης βίας” μίλησε ο Ιταλός εισαγγελέας Λουίτζι Πατρονάτζο που διέταξε τη σύλληψή της), η “κρίση” λοιπόν είναι κατασκευασμένη, σκηνοθετημένη ακριβώς για να κινητοποιήσει τους ευαίσθητους αλλά αφελείς Ευρωπαίους. 

Για τη συνέχεια LIfo




Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube