Γενικά θέματα 1 Ιουλίου 2019

Γονική αξιολόγηση των σχολείων

Γονική αξιολόγηση των σχολείων
Του Τάσου Αβραντίνη
Οι γονείς είναι κατά τεκμήριο εκείνοι οι οποίοι έχουν το υψηλότερο επίπεδο ενδιαφέροντος για την εκπαίδευση των παιδιών τους. Οι γονείς επίσης καταβάλλουν όχι μόνον έμμεσα μέσω της φορολογίας, αλλά απευθείας από την τσέπη τους μια τεράστια δαπάνη για να ενισχύσουν τα παιδιά τους στην προετοιμασία για ένα καλύτερο αύριο μέσω της Εκπαίδευσης. Υπολογίζεται ότι οι άμεσες ιδιωτικές δαπάνες μόνο για την Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση στην Ελλάδα κυμαίνονται, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη του ΚΕΦίΜ, γύρω στο 1,5 δισ. ευρώ, διατηρούμενες σε υψηλά επίπεδα ακόμα και μέσα στα χρόνια της κρίσης.
Κι όμως, οι γονείς αντιμετωπίζονταν μέχρι τώρα από την επίσημη εκπαιδευτική πολιτική στη χώρα μας είτε ως «αόρατοι» είτε -το χειρότερο- ως «ενοχλητικοί εξωσχολικοί παράγοντες». Πρόκειται για άλλη μια ιδιαιτερότητα του «εξωτικού», με όρους σύγκρισης με τα διεθνώς ισχύοντα, εκπαιδευτικού μας συστήματος.
Την παγιωμένη αρνητική κατάσταση ανατρέπει η ριζοσπαστική πρόταση της Νέας Δημοκρατίας, όπως διατυπώθηκε από τον υπεύθυνο προγράμματος και αντιπρόεδρο του κόμματος, Κωστή Χατζηδάκη. Σύμφωνα με την πρόταση, οι γονείς θα μπορούν μέσω ειδικής πλατφόρμας του υπουργείου Παιδείας να αξιολογούν τα σχολεία των παιδιών τους.
Πρόκειται για μια πρόταση με πολλαπλά εκπαιδευτικά οφέλη, τα κυριότερα εκ των οποίων είναι τα εξής:

Για τη συνέχεια Liberal

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube