Weather Icon
Λαθρομετανάστευση , ΠΦΑ 13 Ιουλίου 2019

Ο Βρούτσης ανακάλεσε εγκύκλιο για την απόδοση ΑΜΚΑ σε ξένους υπηκόους

Ο Βρούτσης ανακάλεσε εγκύκλιο για την απόδοση ΑΜΚΑ σε ξένους υπηκόους
Πρόκειται για την εγκύκλιο της προηγούμενης κυβέρνησης η οποία αφορούσε μετανάστες, αιτούντες ή δικαιούχους διεθνούς προστασίας – Η αντίδραση του ΚΙΝΑΛ
Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης προχώρησε στην ανάκληση πρόσφατης Κοινής Υπουργικής Απόφασης -της προηγούμενης κυβέρνησης- για την απόδοση ΑΜΚΑ σε ξένους υπηκόους.
Αυτή η ΚΥΑ είχε δημοσιευθεί στις 20 Ιουνίου και υπογραφόταν από τους πρώην υπουργούς Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρη Βίτσα και από τον υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσο Πετρόπουλο. Εκεί δίνονταν πρόσθετες οδηγίες για την απόδοση ΑΜΚΑ σε ξένους υπηκόους σε συνέχεια σχετικής ΚΥΑ του 2009.
Πιο συγκεκριμένα, διευκρίνιζε το καθεστώς απόδοσης ΑΜΚΑ για πολίτες κρατών μελών της ΕΕ, για πολίτες τρίτων χωρών, για τους δικαιούχους διεθνούς προστασίας και για τους αιτούντες διεθνή προστασία. Για ειδικότερα θέματα που αφορούν στους δικαιούχους και αιτούντες διεθνή προστασία η ΚΥΑ παραπέμπει σε σχετική εγκύκλιο του 2018 η οποία διευκρινίζει ειδικότερα θέματα για την απόδοση ΑΜΚΑ (όπως π.χ.  τι ισχύει σε περίπτωση  ασυνόδευτων ανηλίκων κ.α.).

για τη συνέχεια Ethnos

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube