REAL TIME |

Weather Icon

Στο φουλ οι μηχανές για την ακτοπλοϊκή σύνδεση Ελλάδας-Κύπρου με ενδιάμεσο σταθμό τη Ρόδο

“Πρόσω ολοταχώς”, από το υφυπουργείο Ναυτιλίας της Κύπρου προκειμένου το ερχόμενο καλοκαίρι να είναι πραγματικότητα η ακτοπλοϊκή σύνδεση Ελλάδας-Κύπρου.

Το θέμα απασχόλησε ευρεία σύσκεψη στην Κύπρο που συμμετείχαν εκπρόσωποι της Επιτροπής Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, καθώς και οι υφυπουργοί Ναυτιλίας Νατάσα Πηλείδου και Τουρισμού Σάββας Περδίος.
Ήδη έχει ολοκληρωθεί η μελέτη βιωσιμότητας της ακτοπλοϊκής σύνδεσης. Αναμένεται η έγκριση της κρατικής ενίσχυσης -το κράτος θα επιχορηγήσει τη σύνδεση αλλά όχι το εμπορικό της κομμάτι- και μετά θα ακολουθήσει η διεξαγωγή διαδικασίας προσφορών για να βρεθεί ο κατάλληλος επιχειρηματίας που θα αναλάβει το έργο αυτό.
Όπως τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Πηλείδου “η προσπάθεια επικεντρώνεται στο να ολοκληρωθεί η διαδικασία πριν το καλοκαίρι για να υλοποιηθεί η σύνδεση το 2020”.

Το εισιτήριο θα είναι φθηνότερο από το αεροπορικό, ενώ εξετάζεται το θέμα του ενδιάμεσου σταθμού στην Ρόδο.

Η συχνότητα του δρομολογίου θα είναι μια φορά την εβδομάδα από Μάιο έως Σεπτέμβριο και τους χειμερινούς μήνες μια φορά κάθε 15 μέρες.
Το ταξίδι θα διαρκεί 30 ώρες και το πιθανότερο λιμάνι που θα εξυπηρετεί το δρομολόγιο στην Κύπρο θα είναι της Λεμεσού.


“Ανάσα” για τον τουρισμό η ακτοπλοϊκή σύνδεση

Ο υφυπουργός Τουρισμού, επισήμανε ότι η ακτοπλοϊκή σύνδεση είναι σημαντική για εισερχόμενο τουρισμό από την Ελλάδα.
Όπως τόνισε υπάρχουν περιθώρια ακτοπλοϊκής σύνδεσης και με άλλες χώρες όπως το Ισραήλ, ο Λίβανος και η Αίγυπτος και το υπουργείο σκοπεύει να συμβάλει στα κοινά πακέτα με τις γειτονικές χώρες.
Ο κ. Περδίος υπογράμμισε ότι παρατηρείται μείωση στις αφίξεις στην Κύπρο, αλλά και στα έσοδα από τον τουρισμό φέτος με κύριες αιτίες την Brexit και την απώλεια αεροπορικών θέσεων από τη Γερμανία, ενώ και η ρωσική αγορά η οποία φέτος κινείται στα ίδια επίπεδα, μπορεί να αντιμετωπίσει προβλήματα λόγω της ραγδαίας ανάπτυξης της Τουρκίας.
Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ανδρέας Κυπριανού τόνισε ότι τα νέα με την ακτοπλοϊκή σύνδεση είναι καλά και όπως είπε χαρακτηριστικά “υπάρχει ελπίδα ότι μπορεί να μπει σε λειτουργία η γραμμή στην επόμενη τουριστική περίοδο”.
 Πηγή: www.dimokratiki.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube