REAL TIME |

Weather Icon
ΗΠΑ , ΝΑΤΟ , Τουρκία 10 Ιουλίου 2019

Γιατί η Τουρκία έστρεψε την πλάτη της στις ΗΠΑ και αγκάλιασε την Ρωσία

Γιατί η Τουρκία έστρεψε την πλάτη της στις ΗΠΑ και αγκάλιασε την Ρωσία
Τούρκοι διαδηλωτές πατούν την αμερικανική σημαία έξω από την Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Άγκυρα, τον Σεπτέμβριο του 2012. Umit Bektas / REUTERS



Ένα ρήγμα που ξεκίνησε στο Ιράκ και στην Συρία τώρα απειλεί να διχάσει το ΝΑΤΟ
Η έμφορτη σχέση της Τουρκίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκεται σε καθοδική πορεία εδώ και χρόνια. Διχασμένοι από μια συνεχώς επιμηκυνόμενη λίστα θεμάτων, από την αυταρχική στάση του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μέχρι την άρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών να εκδώσουν έναν κληρικό που ζει στην Πενσυλβάνια και κατηγορείται ότι προσπάθησε να ανατρέψει την τουρκική κυβέρνηση, οι υποτιθέμενοι σύμμαχοι είναι όλο και περισσότερο σε αντίθεση. Ωστόσο, εξακολουθεί να υπάρχει μια ευρέως διαδεδομένη πεποίθηση μεταξύ των υπευθύνων χάραξης πολιτικής των ΗΠΑ και των επαγγελματιών της εθνικής ασφάλειας ότι παρά την επιφανειακή εχθρότητα, η ελίτ της τουρκικής εθνικής ασφάλειας εξακολουθεί να βλέπει τις Ηνωμένες Πολιτείες ως έναν απαραίτητο σύμμαχο. Η Άγκυρα δεν μπορεί να διασφαλίσει τα εθνικά της συμφέροντα χωρίς να συνεργαστεί με την αμερικανική κυβέρνηση, ή κάπως έτσι πάει το σκεπτικό.

για τη συνέχεια ForeignAffairs

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube