Weather Icon
Λιβύη , Τουρκία 1 Ιουλίου 2019

Άγκυρα: Έξι Τούρκοι κρατούνται από τις δυνάμεις του Χαφτάρ στη Λιβύη – Απειλές για τουρκική επίθεση αν δεν απελευθερωθούν

REUTERS/ESAM OMRAN AL-FETORI
Φωτογραφία αρχείου
Την άμεση απελευθέρωση έξι Τούρκων πολιτών, οι οποίοι κρατούνται από τις δυνάμεις του στρατηγού Χαλίφα Χαφτάρ, στην Ανατολική Λιβύη, αξιώνει το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, αφήνοντας ανοιχτό ακόμη και το ενδεχόμενο στρατιωτικής δράσης.
«Η κράτηση έξι Τούρκων πολιτών στη Λιβύη, από την παράνομη στρατιωτική δύναμη που είναι πιστή στον Χαφτάρ, αποτελεί πράξη “πειρατείας”» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, την οποία εξέδωσε το απόγευμα της Κυριακής η Άγκυρα.
Προστίθεται επιπλέον, ότι «η Τουρκία αναμένει την άμεση απελευθέρωση των πολιτών της», καθώς διαφορετικά, «οι δυνάμεις του Χαφτάρ θα καταστούν νόμιμος στόχος».
Υπενθυμίζεται ότι η Λιβύη παραμένει σε εμπόλεμη κατάσταση από το 2011, μετά την αιματερή επέμβαση του ΝΑΤΟ και τον θάνατο του Μουαμάρ Καντάφι.
Η χώρα, έκτοτε, έχει διχοτομηθεί, με τις ανατολικές επαρχίες να ελέγχονται από τις αντικαθεστωτικές δυνάμεις του Χαφτάρ και τις δυτικές από την κυβέρνηση εθνικής ενότητας, η οποία είναι αναγνωρισμένη από τον ΟΗΕ.
naftemporiki.gr με πληροφορίες από Anadolu

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube