Γενικά θέματα 2 Ιουλίου 2019

Περίθαλψη μόνο με “αποκλειστικές”…

Η υγεία είναι δωρεάν, αλλά η νοσηλεία πανάκριβη


ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΩΝ “ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΩΝ” ΚΑΙ ΤΟ ΔΥΣΒΑΣΤΑΚΤΟ ΚΟΣΤΟΣ

Εάν το έχετε ζήσει μπορείτε να καταλάβετε πόσο ψυχοφθόρο αλλά και πόσο κοστοβόρο είναι. Ενας άνθρωπος της οικογένειάς σας νοσηλεύεται στο νοσοκομείο και λόγω της κατάστασης της υγείας του ή της ηλικίας του δεν μπορεί να αυτοεξυπηρετηθεί. Εσεις πρέπει αναγκαστικά να επωμιστείτε τον ρόλο της αποκλειστικής νοσοκόμας του.
Εάν εργάζεστε και δεν μπορείτε να το κάνετε υποχρεωτικά πρέπει να βρεθεί ένα άλλο συγγενικό σας πρόσωπο γι’ αυτή τη δουλειά, αν ούτε αυτό είναι εφικτό, τότε υποχρεούστε να πληρώσετε από 51 έως 96 ευρώ σε κάθε βάρδια την επίσημη αποκλειστική νοσοκόμα του νοσοκομείου για να φροντίσει τον άνθρωπό σας.
Αλλά στις μέρες μας πόσοι έχουν τη δυνατότητα να το κάνουν;

Το διαχρονικό καθεστώς των αποκλειστικών

Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία λένε ότι ειδικά τα τελευταία χρόνια οι ελλείψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό είναι τόσο μεγάλες που είναι αδύνατον να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στις ανάγκες τόσο μεγάλου αριθμού ασθενών. Ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για μια κατάσταση που παραμένει η ίδια εδώ και δεκαετίες. Δίπλα στον ασθενή υπάρχει ο συνοδός ή οι συνοδοί του που μοιράζο-νται τις βάρδιες του 24ωρου. Οσον αφορά τα κόστη των επαγγελματιών αποκλειστικών νοσοκόμων είναι κυριολεκτικά δυσβάστακτα.

Για τη συνέχεια Patris

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube