Weather Icon

Ο αγώνας για τα αυτονόητα συνεχίζεται

Ο αγώνας για τα αυτονόητα συνεχίζεται

Με αυτά συμφωνεί η ελληνική κοινωνία;

Ο αγώνας για τα αυτονόητα συνεχίζεται: Τα ελληνικά πανεπιστήμια και το κομματικό συμφέρον



To άρθρο 3 του νόμου 4009/2011, του επονομαζόμενου νόμου Διαμαντοπούλου, που ομόφωνα εισηγήθηκε και ψήφισε το ΠΑΣΟΚ τον Αύγουστο 2011, αναφέρει: «Ακαδημαϊκή ελευθερία. 
1. Στα Α.Ε.Ι. κατοχυρώνεται η Ακαδημαϊκή ελευθερία στην έρευνα και τη διδασκαλία, καθώς και η ελεύθερη έκφραση και διακίνηση των ιδεών.
 2. Σε αξιόποινες πράξεις που τελούνται εντός των χώρων των Α.Ε.Ι. εφαρμόζεται η κοινή νομοθεσία. 
3. Από τη δημοσίευση του παρόντος νόμου καταργούνται το άρθρο 2 του ν. 1268/1982 (Α` 87) και οι παράγραφοι 1 έως και 7 και 9 του άρθρου 3 του ν. 3549/2007 (Α` 69)».
Αυτό σημαίνει σε απλά λόγια ότι εάν κάποιος προσπαθεί να παραβιάσει ή να εμποδίσει την ελεύθερη διακίνηση ιδεών, τη διδασκαλία και την έρευνα, τις συνεδριάσεις οργάνων ή να προβεί σε κλοπές και καταστροφές της περιουσίαςτου Ιδρύματος διώκεται, βάσει της απλής νομοθεσίας, που ισχύει σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια. Και με πιο απλά λόγια, εάν κάποιο άτομο ή κάποια ομάδα προσπαθεί να παραβιάσει την οικιακή ειρήνη, μέσω κατάληψης πανεπιστημιακών χώρων ή με την κλοπή ή καταστροφή της περιουσίας του ιδρύματος, ή με την εφαρμογή βίας επεμβαίνει αυτεπαγγέλτως ο εισαγγελέας και η αστυνομική δύναμη, προκειμένου να προστατεύσει πρόσωπα και υλικά.

Για τη συνέχεια AthensVoice

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube