Weather Icon

«Φορολογούμενος λέγεται κάποιος που δουλεύει για την κυβέρνηση χωρίς ποτέ να έχει προσληφθεί»

«Φορολογούμενος λέγεται κάποιος που δουλεύει για την κυβέρνηση χωρίς ποτέ να έχει προσληφθεί»

Εκλογικό, μέρος 3. «Είμαστε 10 συμμαθητές από διάφορα επαγγέλματα και διαφορετικής οικονομικής επιφάνειας που συναντιώμαστε κάθε εβδομάδα στο μπαρ και πίνουμε τις μπίρες μας. Φροντίζουμε ο συνολικός λογαριασμός να είναι πάντα σταθερός, 100 ευρώ. Αποφασίζουμε να τον μοιραζόμαστε ανάλογα με την οικονομική μας δυνατότητα:
Οι τέσσερις πρώτοι (οι φτωχότεροι) δεν πληρώνουν τίποτα, ο πέμπτος πληρώνει 1 ευρώ, ο έκτος 3 ευρώ, ο έβδομος 7 ευρώ, ο όγδοος 12, ο ένατος 18 ευρώ και ο δέκατος και πλουσιότερος όλων πληρώνει 59 ευρώ. Κάθε εβδομάδα τα ίδια, όλοι ευχαριστημένοι. Μετά από μήνες ο ιδιοκτήτης εντυπωσιασμένος τους λέει: “Επειδή είσαστε τόσο καλοί και τακτικοί πελάτες, θα σας κάνω μια προσφορά, για τις ίδιες μπίρες, αντί για 100 ευρώ, θα μου δίνετε 80 ευρώ”. Μετά από προτροπή του, μοιράζουν τα 20 ευρώ που ωφελούνται πάλι ανάλογα με την οικονομική τους κατάσταση.

Έτσι οι τέσσερις πρώτοι εξακολουθούν να μην πληρώνουν τίποτα και να απολαμβάνουν τις μπίρες τους δωρεάν, οι υπόλοιποι έχουν τις ακόλουθες μειώσεις: Ο πέμπτος που πλήρωνε 1 ευρώ, τώρα τίποτα, ο έκτος που πλήρωνε 3 ευρώ, τώρα 2, ο έβδομος που πλήρωνε 7 ευρώ, τώρα 5, ο όγδοος που πλήρωνε 12 ευρώ, τώρα 9, ο ένατος που πλήρωνε 18 ευρώ τώρα 15 και ο δέκατος και πλουσιότερος που πλήρωνε 59 ευρώ τώρα 49. Με αυτό τον τρόπο οι έξι που πλήρωναν είχαν σημαντικές μειώσεις και οι τέσσερις πρώτοι -οι φτωχότεροι- θα εξακολουθούσαν να πίνουν τις μπίρες με τα λεφτά των άλλων. Στην αρχή όλα καλά, μετά όμως άρχισαν οι δεύτερες σκέψεις.
Άρχισαν να συγκρίνουν τις μειώσεις που είχαν. Ο έκτος διαμαρτυρήθηκε λέγοντας: “Εγώ πήρα μόνο ένα ευρώ από την έκπτωση των 20 ευρώ που πήραμε, ενώ αυτός (δείχνοντας τον δέκατο) ωφελήθηκε 10 ευρώ”! Πετάγεται και ο πέμπτος λέγοντας: “Δεν είναι δίκαιο αυτό, ο δέκατος, ωφελήθηκε δεκαπλάσια από μένα”, πετάγεται και ο έβδομος λέγοντας: “Έτσι είναι, ωφελήθηκε 10 ευρώ, ενώ εγώ μόνο 2 ευρώ. Αυτό γίνεται πάντοτε. Οι πλούσιοι που, δεν έχουν ανάγκη, ωφελούνται περισσότερο!.
Την επόμενη εβδομάδα ξανα-μαζεύτηκαν στο μπαρ για τις μπίρες, αλλά ο δέκατος δεν εμφανίσθηκε! Αφού ήπιαν τις μπίρες τους χωρίς τον δέκατο φίλο τους, όταν ήλθε ο λογαριασμός διαπίστωσαν ότι δεν είχαν χρήματα να πληρώσουν ούτε τις μισές μπίρες!
Και αυτό, αγαπητά μου αγόρια και κορίτσια, είναι το πώς δουλεύει το φορολογικό μας σύστημα. Οι άνθρωποι που πληρώνουν τους μεγαλύτερους φόρους θα πρέπει να έχουν και τις μεγαλύτερες μειώσεις, γιατί αλλιώς μπορεί να μην έλθουν ξανά στην παρέα. Στην πράξη μπορούν να αρχίσουν να τα πίνουν στο εξωτερικό, όπου η ατμόσφαιρα στο μπαρ μπορεί να είναι φιλικότερη (από άρθρο του Ανδρέα Δρυμιώτη).
Φωτο. Μεταξύ 2008-2017, 12.500 πρόσωπα ή επιχειρήσεις ελληνικών συμφερόντων κούνησαν μαντίλι και πίνουν μπύρες στην Βουλγαρία. Στην φωτο, η περίφημη οδός Βουλγαρίας, αριθμός 2, στο Πετρίτσι, σε πολύ μικρή απόσταση από τα σύνορα του Προμαχώνα, σε αυτή την διεύθυνση συνωστίζονται 215 εταιρείες, επί της ουσίας χωρίς προσωπικό που έχουν ιδρυθεί για να απολαμβάνουν το ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς, τη σύσταση και τη διαχείριση τους αναλαμβάνουν λογιστικά και δικηγορικά γραφεία με διαφημιζόμενο κόστος 450 ευρώ! (από ρεπορτάζ στο ΒΗΜΑ). Το ρεκόρ με 345 δηλωμένες εταιρείες στην ίδια διεύθυνση, η οδός Μαλεσέφσκι αριθμός 1 στην πόλη Σαντάνσκι! Στην πρωτεύουσα Σόφια, στον οδό Γκεόργκι Ρακόφσκι 145, δήλωσαν ως έδρα το ίδιο διαμέρισμα, το διαμέρισμα 6 του πρώτου ορόφου, 247 εταιρείες! Που εξακολουθούν να πίνουν μπύρες σε μπαρ πιο φιλικό!


Είπαν: «Υψηλό πρόστιμο λέγεται τα χρήματα που πληρώνεις για κάτι κακό που έκανες. Υψηλός φόρος λέγεται τα χρήματα που πληρώνεις όταν τα έχεις κάνει όλα καλά! Μάρκ Τουαίν.
«Καμία Κυβέρνηση δεν μπορεί να σου δώσει τίποτα, αν πρώτα δεν τα έχει πάρει από εσένα»! Ο. Τσόρτσιλ
«Φορολογούμενος λέγεται κάποιος που δουλεύει για την κυβέρνηση χωρίς ποτέ να έχει προσληφθεί». Ρ. Ρήγκαν

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube