Γενικά θέματα 1 Ιουλίου 2019

Τρομάρα μας!!! : ” Αρχή Διασφάλισης της Ποιότητας στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση “

ΑΔΙΠΠΔΕ : Όχι στην αξιολόγηση από γονείς και συγκρίσεις σχολείων

Στην έκθεση που κατέθεσε η ΑΔΙΠΠΔΕ προς τον Υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου τον Δεκέμβρη του 2016 εκφράζει την αντίθεσή της στην αξιολόγηση της ποιότητας και αποτελεσματικότητας του εκπαιδευτικού έργου από τους μαθητές και πρόσωπα που ασκούν γονική μέριμνα και προτείνει τη διαγραφή της συγκεκριμένης πρόβλεψης

Ως μέλη του Συμβουλίου της Αρχής έχουμε εξαρχής εντοπίσει στον ν. 4142/2013 πρακτικές που αντίκεινται στο πνεύμα της διαμορφωτικής λειτουργίας που πρέπει να διέπει την αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας.
Για αυτό, εγκαίρως επισημάναμε διατάξεις του νόμου που πρέπει να διαγραφούν ή να τροποποιηθούν και έχουμε, προς τούτο, υποβάλει στους προηγούμενους Υπουργούς σχετικά αιτήματα τροποποιήσεων (αρ. πρωτ. 370/29-09/14, 54/02-02-14, 281/14-10-15), τα οποία και επαναφέρουμε με την παρούσα.
Συγκεκριμένα, προτείνουμε την τροποποίηση των παρακάτω διατάξεων: α) των παρ. 7 περ. ε΄ και 8 περ. ε΄, αναφορικά με τη δημοσιοποίηση των αξιολογικών εκθέσεων, οι οποίες θεωρούμε ότι δεν πρέπει να δημοσιοποιούνται από την Α.ΔΙ.Π.Π.Δ.Ε, αλλά να αξιοποιούνται από τις Σχολικές Μονάδες και τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης για ενημέρωση και ανατροφοδότηση.

Για τη συνέχεια omathimatikos

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube