Weather Icon
Δημόσια Διοίκηση , ΠΦΑ 26 Ιουλίου 2019

Διαχρονικό, διακομματικό έγκλημα


Δεν ξέρω ποιος θα ξεκινήσει να ψάχνει τα αμύθητα ποσά που ξοδεύτηκαν για την προστασία μας, και “εξασφάλισαν” εκατοντάδες καμένους και πνιγμένους. Το πιθανότερο είναι να μην το κάνει κανένας. Διότι θα πέσει πάνω στις διακομματικές συμμορίες που λυμαίνονται τα χρήματα του φορολογούμενου, Έλληνα και Ευρωπαίου, και θα αρχίσουν οι “παρεμβάσεις” άνωθεν: θάψ’ το, κουκούλωσέ το, σφύρα αδιάφορα.
Πάρε ένα μικρό δείγμα, αγαπητέ αναγνώστη.
Σκέφτηκε, κάποια στιγμή, η υπεύθυνη και προβλεπτική ελληνική πολιτική ηγεσία: κι αν γίνει μια καταστροφή δεν θα πρέπει να ξέρουν οι φορείς του Δημοσίου να χρησιμοποιούν τις κατάλληλες λέξεις για να συνεννοούνται μεταξύ τους; Να μην φωνάζει κάποιος, ας πούμε, “φωτιά!” και ο άλλος να νομίζει ότι  θέλει να ανάψει τσιγάρο και ξέχασε τον αναπτήρα. Να καθίσουμε, λοιπόν, να φτιάξουμε ένα… “Λεξικό Όρων Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών – Καταστροφών”! Πόσες είναι αυτές οι ρημάδες οι λέξεις; 100; 200; Όσο κι αν έψαξα στο διαδίκτυο να βρω αυτό το λεξικό δεν βρήκα ούτε ίχνος του. Βρήκα όμως όλες τις λέξεις στον Ξενοκράτη. Ο νόμος “Ξενοκράτης” ο οποίος, να το συνειδητοποιήσουμε, δεν είναι νόμος αντιμετώπισης, αλλά περιγραφής φυσικών καταστροφών, περιέχει και λεξικό σχετικών όρων όπου μπορείς να μάθεις τι είναι ο “σμηνοσεισμός” ή οι “ροές κορημάτων” για παράδειγμα, εδώ
Όμως κάποιο λαμόγιο σκέφτηκε: ρε συ, δεν παίρνουμε τις λέξεις του “Ξενοκράτη”, να βάλουμε και 5-6 ακόμα και να το παρουσιάσουμε αυτό ως Λεξικό; “Φοβερή ιδέα, έτοιμα λεφτά!” είπαν οι υπόλοιποι της συμμορίας. Πόσο κόστισε η σύνταξη του… λεξικού; 45.000 ευρώ! Ούτε του Μπαμπινιώτη δεν κόστισε τόσο. Υποτίθεται ότι το λεξικό θα έπρεπε να το έχουν όλοι όσοι ασχολούνται με την Πολιτική Προστασία σε Δήμους, Περιφέρειες, Υπουργεία, Γένικές Γραμματείες. Αν το δεις πουθενά, γράψε μου. Το χρέωσαν, παντελόνιασαν τα λεφτά και αμφιβάλλω εάν συνέταξαν έστω και το πρωτότυπο να το έχουμε ως δείγμα.

Για τη συνέχεια MarketNews

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube