Weather Icon

Αυτή είναι η ανακοίνωση της σύσκεψης του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας της Τουρκίας – Ετοιμάζουν νέα “Επιχείρηση Ειρήνης”

Αυτή είναι η ανακοίνωση της σύσκεψης του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας της Τουρκίας – Ετοιμάζουν νέα “Επιχείρηση Ειρήνης”

Όπως φαίνεται, οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο, που στην καλύτερη περίπτωση ανέχθηκαν τη βάρβαρη εισβολή και κατοχή της Κύπρου τόσα χρόνια, την οποία οι Τούρκοι έδωσαν το όνομα “Επιχείρηση Ειρήνης”, θα πέσουν στο λάκκο που έσκαψαν για την Κύπρο και την Ελλάδα.
Κι αυτό γιατί η Τουρκία επέλεξε να ονομάσει την επιχείρηση εισβολής και κατοχής στη Β. Συρία με ένα παρόμοιο όνομα.
“Διάδρομος Ειρήνης” είναι η νέα επιχείρηση βάρβαρης εισβολής και κατοχής που σχεδιάζει να κάνει η Τουρκία το επόμενο διάστημα στη Β. Συρία, εναντίον των Κούρδων αλλά και των Αμερικανών και των Άγγλων, που διαθέτουν βάσεις και βρίσκονται στην περιοχή για να υποστηρίξουν δικά τους στρατηγικά συμφέροντα.
Η Τουρκία με την σχεδιαζόμενη βάβραρη εισβολή και κατοχή, χαλάει τα σχέδια της Ουάσιγκτον και του Λονδίνου, χρημισμοποιώντας ένα όνομα για την όλη επιχείρηση που νομιμοποίησαν το 1974 και το νομιμοποιούν κάθε μέρα αυτά τα 45 χρόνια Αμερικανοί και Άγγλοι, δείχνοντας απαράδεκτη ανοχή στη συνεχιζόμενη βάρβαρη κατοχή της Κύπρου:
Ακολουθεί η ανακοίνωση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας:
Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας, συσκέφθηκε τις 30 Ιουλίου 2019, υπό την προεδρεία του Προέδρου της Τουρκικής Δημοκρατίας Ρετχέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Στη σύσκεψη συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν τα κάτωθι:
1. Έγινε παρουσίαση των επιχειρήσεων και του αγώνα που γίνεται στο εσωτερικό και το εξωτερικό, με σταθερή αποφασιστικότητα, για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας που απειλεί την εθνική μας ενότητα και την επιβίωση του κράτους, και προέρχεται από το PKK/PYD-YPG, το Ι.Κ. και το Τρομοκρατικό Δίκτυο Γκιουλέν.
Η Επιχειρήσεις PENÇE-1 και PENÇE-2 εναντίον του ΡΚΚ στο Β. Ιράκ συνεχίζονται με επιτυχία. Στη σύσκεψη τονίστηκε ότι οι επιχειρήσεις θα συνεχιστούν με αποφασιστικότητα, μέχρι να εκκαθαριστοούν οι περιοχές που εξελίσσονται οι επιχειρήσεις από τους τρομοκράτες.
Καταδικάστηκε με σκληρό τρόπο η δολοφονία ενός διπλωμάτη μας στην Ερμπίλ και υπογραμμίστηκε ότι οι έρευνες για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης θα συνεχιστούν μέχρι το τέλος.
2. Ξεκαθαρίστηκε ότι είναι απαράδεκτη η συνέχιση της υποστήριξης του PKK/PYD-YPG με όπλα, στρατιωτική εκπαίδευση και πολιτική στήριξη από ορισμένες χώρες, που φαίνονται ακόμα ως σύμαχοι μας, παρότι γνωρίζουν ότι στρατολογεί ακόμα και παιδιά και διαπράττει εγκλήματα.
Εκτιμήθηκε και αξιολογήθηκε ότι η ακύρωση του διεθνούς ερυθρού δελτίου καταζητουμένων μελών του PYD-YPG, που αποτελεί συνέχεια του PKK, καθώς και η μη έκδοση ερυθρών δελτίων για ορισμένα στελέχη της Οργάνωσης Γκιουλέν, αποτελεί πλήγμα στον αγώνα κατπαολέμησης της τρομοκρατίας και στην αξιοπιστία της İNTERPOL.
3. Επιβεβαιώθηκε η αποφασιστικότητά μας για την εγκαθίδρυση ενός “Διαδρόμου Ερήνης” καταβάλοντας όλες μας τις δυνάμεις, κατά μήκος των συνόρων με τη Συρία, για την εξάλειψη των απειλών που έχουν συγκεντρωθεί στην περιοχή αυτή, λόγω της έλειψης κρατικού ελέγχου. Ο διάδρομος αυτός θα λειτουργήσεις μέχρι την πλήρη εκκαθάρισης της περιοχής της Β. Συρίας από όλα τα τμήματα των τρομοκρατών.
4. Έγινε αναφορά στο θέμα της Στρατηγικής Σχέσης, και της Συνεργασίας σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας της Τουρκίας και καταγράφηκαν οι προσδοκίες και ευαισθησίες στο θέμα αυτό. Επιβεβαιώθηκε ότι η Τουρκία παραμένει σταθερή στην τήρηση των υποχρεώσεών της απέναντι στη Συμφωνία του ΝΑΤΟ και το πνεύμα των διμερών συμφωνιών και περιμένει την ίδια σοβαρότητα και ευαισθησία από τους συμμάχους της.
5. Υπογραμμίστηκε ότι είναι ζωτικής σημασίας η συνέχιση της σταθερής και αποφασιστικής μας στάσης, η οποία αποσκοπεί στην προστασία των συμφερόντων και των δικαίων μας που πηγάζουν από το διεθνές δίκαιο στην Αν. Μεσόγειο, καθώς και των συμδφερόντων και των δικαίων της ΤΔΒΚ, στάση που συμβάλλει στην εμπέδωση της ειρήνης, της σταθερότητας και της συνεργασίας.
Υποβάλλεται στην κοινή γνώμη με τον δέοντα σεβασμό.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube