Weather Icon
Δημόσια Διοίκηση , ΠΦΑ 24 Ιουλίου 2019

Παράταση του επιθανάτιου ρόγχου… και απειλές

Τις μαγικές συνταγές της “παλαβής” αριστεράς που εδράζονται στο βασικό αξίωμα του “λεφτόδενδρου” όπου ο σκύλος είναι πάντα χορτάτος και η πίτα ολάκερη φαίνεται να εζήλωσε η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη στην περίπτωση της ΔΕΗ.
Το άλλοτε κραταιό μονοπώλιο βγάζει ζημιές περί το 1 δισ. το χρόνο και η αγορά διόλου τυχαία αποτιμά την αξία στα 600 εκατ. ευρώ, όσο κοστίζουν ενδεχομένως οι καρέκλες και τα τραπέζια πάνω στα οποία  εργάζεται το προσωπικό.
Η ΔΕΗ κατά το πρώτο τρίμηνο του 2019 παρουσίασε ζημιές 205 εκατ. (με αρνητικό EBITDA 51 εκατ.) έναντι 34 εκατ. στο αντίστοιχο διάστημα του 2018.
Στο σύνολο του 2018 είχε παρουσιάσει ζημιές ύψους 542 εκατ. ευρώ έναντι κερδών 127,6 εκατ. ευρώ το 2017. Αν μάλιστα στα αποτελέσματα αυτά συμπεριληφθούν και οι διακοπτόμενες δραστηριότητες τότε οι συνολικές ζημίες του 2018 εκτοξεύονται στα 903,7 εκατ. ευρώ…
Δεν χρειάζεται να είναι κανείς οικονομικός αναλυτής για να καταλάβει τι σημαίνουν οι αριθμοί αυτοί για μια εταιρεία με τις πωλήσεις, τις υποχρεώσεις και τη διάρθρωση της ΔΕΗ.

Για τη συνέχεια Capital

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube