REAL TIME |

Weather Icon

Στόχος Μητσοτάκη-Αναστασιάδη να είναι η οριοθέτηση ΑΟΖ Ελλάδας-Κύπρου στις 29 Ιουλίου

Του ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΑΡΥΩΤΗ 


Πρέπει να προλάβουμε, με κάθε δυνατό τρόπο, την ανακήρυξη και οριοθέτηση των ΑΟΖ ανάμεσα στην Τουρκία και την Λιβύη. Αυτή την στιγμή η καλύτερη ημερομηνία για μας είναι η 29η Ιουλίου 2019, όταν ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί την Κύπρο. Εκείνη την ημέρα οι δυο κυβερνήσεις της Ελλάδας και της Κύπρου πρέπει να αναγγείλουν ότι τα δυο κράτη οριοθέτησαν τις Αποκλειστικές Οικονομικές Ζώνες τους, με βάση το Άρθρο 74 της UNCLOS του 1982, και αμέσως μετά να κατατεθούν στα Ηνωμένα Έθνη οι γεωγραφικές συντεταγμένες αυτής της οριοθέτησης. 


Άρθρο 74 Οριοθέτηση της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης μεταξύ κρατών με έναντι ή προσκείμενες ακτές Η οριοθέτηση της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης μεταξύ κρατών με έναντι ή προσκείμενες ακτές πραγματοποιείται κατόπιν συμφωνίας με βάση το διεθνές δίκαιο όπως ορίζεται στο άρθρο 38 του καταστατικού του διεθνούς δικαστηρίου, με σκοπό την επίτευξη δίκαιης λύσης. Ταυτόχρονα, την ίδια ημέρα στην Αθήνα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος θα πρέπει να υπογράφει το Προεδρικό Διάταγμα ανακήρυξης της ελληνικής ΑΟΖ όπως έπραξε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ρόναλντ Ρέιγκαν, στις 10 Μαρτίου 1983.




για τη συνέχεια HellasJournal

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube