Weather Icon
Γενικά θέματα 7 Ιουλίου 2019

Οι νεαροί Πολωνοί έως 26 ετών δεν θα πληρώνουν πλέον φόρους


Η Πολωνία χρειάζεται πίσω όσους νέους και νέες αναζήτησαν καλύτερη τύχη στις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ώστε να συμβάλουν στην ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας. Και για τον λόγο αυτό η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να καταργήσει πλήρως τη φορολογία επί του εισοδήματος για τους περισσότερους πολίτες κάτω των 26 ετών. 
Ο πρωθυπουργός της Πολωνίας, Ματέους Μοραβιέτσκι, όπως αναφέρουν σε σχετικό δημοσίευμά τους οι Financial Times, δήλωσε ότι «το μέτρο αυτό στόχο έχει να βελτιώσει τις ευκαιρίες για τους νέους ανθρώπους, ώστε να αντιστοιχούν σε εκείνες που προσφέρονται στη Δύση» (και οι οποίες τους δελέασαν). 
Επιπλέον, ο κ. Μοραβιέτσκι ανέφερε πως αρχής γενομένης από το 2004, χρονιά εισδοχής της Πολωνίας στην Ε.Ε., αποχώρησαν από εκεί 1,7 εκατομμύρια άνθρωποι. Αρκεί να σκεφθεί κανείς ότι, σύμφωνα με παλαιότερο άρθρο της βρετανικής εφημερίδας The Telegraph, το 2015 είχε δημιουργηθεί ευρεία πολωνική κοινότητα στο Ηνωμένο Βασίλειο, η οποία αριθμούσε σχεδόν 680.000 μέλη, τη στιγμή που η Κρακοβία, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Πολωνίας, έχει σχεδόν πληθυσμό 750.000.

Για τη συνέχεια kathimerini


Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube