Weather Icon
Δημόσια Διοίκηση , ΠΦΑ 23 Ιουνίου 2019

Η Εskom, η ΔΕΗ και το φλερτ με την… χρεοκοπία

Η Εskom, η ΔΕΗ και το φλερτ με την… χρεοκοπία

Υπάρχουν αρκετοί που δεν αντιλαμβάνονται τη σοβαρότητα της κατάστασης της ΔΕΗ, που δεν γνωρίζουν ότι τα έθνη χρεοκοπούν είτε όταν χρεοκοπήσουν οι τράπεζές τους είτε η εταιρεία ηλεκτρισμού τους. 
Όσοι παρακολουθούν τον διεθνή Τύπο γνωρίζουν τις περιπέτειες της Νοτίου Αφρικής, της μεγαλύτερης οικονομίας της αφρικανικής ηπείρου, η οποία φλερτάρει με τη χρεοκοπία και τα τελευταία χρόνια έχει περάσει ξυστά από τον…προθάλαμο του ΔΝΤ πολλές φορές.
Ο λόγος; 
Η παραπαίουσα επιχείρηση ηλεκτρισμού της χώρας που είναι βέβαια και η μεγαλύτερη εταιρεία της. 
Πριν από ένα χρόνο, όταν ο πρόεδρος της Νοτίου Αφρικής Σίριλ Ραμφόζα αναλάμβανε καθήκοντα στη θέση του παραιτηθέντος Τζέικομπ Ζούμα, υποσχόταν στους Νοτιοαφρικανούς ότι “ξημέρωνε μια καινούργια αυγή”. Ένα χρόνο μετά και λίγες μόλις εβδομάδες μετά την επικράτηση του κόμματός του στις γενικές εκλογές, η Νότιος Αφρική δυσκολεύεται να κρατήσει τα φώτα της ανοιχτά αφού οι διακοπές ρεύματος είναι πολύωρες και διαρκείς και το ρεύμα χορηγείται, κυριολεκτικά, με το δελτίο. 
Η αιτία;

Για τη συνέχεια Liberal

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube