Weather Icon

Πρόταση στη Ρωσίας σε Σλοβακία για συμμετοχή στους αγωγούς Nord Stream 2 και Turkish Stream

Πρόταση στη Ρωσίας σε Σλοβακία για συμμετοχή στους αγωγούς Nord Stream 2 και Turkish Stream

Η Μόσχα και η Μπρατισλάβα πρέπει να βρουν αμοιβαία επωφελείς λύσεις ως προς τη συμμετοχή της Σλοβακίας στα έργα κατασκευής των αγωγών Nord Stream-2 και Turkish Stream, δήλωσε ο Ρώσος πρωθυπουργός D. Medvedev κατά την διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Σλοβάκο ομόλογο του P. Pelegrini.
Ο Ρώσος πρωθυπουργός είπε ότι ήδη διεξάγεται μια τέτοια συζήτηση μεταξύ των δύο χωρών σε υπουργικό επίπεδο και κάλεσε τη Σλοβακία να συμμετάσχει στα έργα αυτά.
Ο Medvedev έδειξε να κατανοεί τις ανησυχίες που εκφράζει η Μπρατισλάβα όσον αφορά τα έσοδα που αποκομίζει η Σλοβακία από τη διέλευση του φυσικού που διοχετεύεται στην Ευρώπη μέσω της Ουκρανίας, στην περίπτωση που σταματήσει η ροή του ρωσικού φυσικού αερίου μέσω της Ουκρανίας.
Ο Σλοβάκος πρωθυπουργός επισήμανε από την πλευρά του ότι η κατασκευή του αγωγού Nord Stream-2 θα έχει επιπτώσεις στις σλοβακικές υποδομές διέλευσης του φυσικού αερίου, μέσω των οποίων διέρχεται το ρωσικό φυσικό αέριο που φθάνει από την Ουκρανία για να καταλήξει στην Ευρώπη. 
“Αυτός είναι ο λόγος που η Σλοβακία με γνώμονα αυτές τις προοπτικές, έχει αυτή τη θέση”, τόνισε. 
Παρόλα αυτά ο Pelegrini  δήλωσε ότι η Σλοβακία “αναζητεί τρόπους για να αξιοποιήσει τις υπάρχουσες υποδομές ώστε να τις εντάξει στο δίκτυο μεταφοράς του φυσικού αερίου ακόμη και στην περίπτωση που θα λειτουργήσει ο αγωγός Nord Stream-2 και μελλοντικά ο Turkish Stream”.

www.bankingnews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube