REAL TIME |

Weather Icon
Εξοπλισμοί , Κίνα 30 Ιουνίου 2019

Προ των πυλών το μεγαλύτερο μεταγωγικό drone από την Κίνα – Αλλάζουν οι γεωπολιτικές ισορροπίες

Προ των πυλών το μεγαλύτερο μεταγωγικό drone από την Κίνα
Προ των πυλών το μεγαλύτερο μεταγωγικό drone από την Κίνα – Αλλάζουν οι γεωπολιτικές ισορροπίες 

Τον Οκτώβριο του 2018 η Κίνα προχώρησε στη δοκιμή του μεγαλύτερου μη επανδρωμένου (drone) μεταγωγικού αεροσκάφους στον κόσμο. Τώρα φαίνεται ότι το drone έχει υποβληθεί σε αρκετές δοκιμές, αυτή τη φορά με μια άσκηση μεταφοράς βαρέων φορτίων.Η άσκηση διεξήχθη από κοινού από το Εθνικό Αμυντικό Πανεπιστήμιο του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού (PLA) και την κρατική εταιρεία China Aerospace Science and Technology Corporation στο Zhangye, επαρχία Gansu της Βορειοδυτικής Κίνας.



Η άσκηση περιλάμβανε το Feihong-98, το μεγαλύτερο μεταγωγικό drone  μεταφοράς στον κόσμο, με μέγιστο ωφέλιμο φορτίο 1,5 τόνων. Πρόκειται για ένα τροποποιημένο μονού κινητήρα διπλής όψης, που ονομάζεται Shifei Y5B, αεροσκάφος μεταφοράς που αναπτύχθηκε από την Κίνα από τη δεκαετία του 1950.
Το Feihong-98 μετέφερε στρατιωτικές προμήθειες και με επιτυχία τις παρέδωσε σε μια απροσδιόριστη περιοχή σε ένα οροπέδιο με δύσκολο έδαφος.
«Η άσκηση πληρούσε τον αναμενόμενο στόχο μας, είναι πολύ σημαντική για την εφοδιαστική μας αλυσίδα σε ένα μελλοντικό πόλεμο», δήλωσε ο Bi Guangyuan, εκτελεστικός διευθυντής της άσκησης, ανέφερε το CCTV.
Πρόκειται για την πρώτη αεροπορική μεταφορά φορτίου της Κίνας από ένα τηλεκατευθυνόμενο αεροσκάφος, το οποίο ζυγίζει περισσότερο από 1.100 κιλά και ταξιδεύει σε απόσταση περίπου 310 μιλίων, δήλωσε στο CCTV ο Li Ruixing, πρόεδρος της ακαδημίας logistics του Πανεπιστημίου Εθνικής Αμύνης.
Ένας στρατιωτικός εμπειρογνώμονας που ζήτησε να παραμείνει ανώνυμος δήλωσε στην εφημερίδα The Global Times την Κυριακή ότι το αεροπλάνο αναμένεται να μεταφέρει ακόμα μεγαλύτερα φορτία φορτίου σε επερχόμενες δοκιμές.



Με απόσταση απογείωσης και προσγείωσης που χρειάζεται μόλις 500 μέτρων, το drone αφοράς θα μπορούσε να είναι το πιο προσιτό μέσο επαναφοράς των κινεζικών στρατιωτικών νησιών στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας.



Τα τελευταία είκοσι χρόνια, η Κίνα έχει αναδειχθεί ως ένας από τους κορυφαίους ανταγωνιστές της Ουάσινγκτον στην παγκόσμια αγορά drones. 



Η Κίνα κατασκευάζει διάφορους τύπους drones. 
Το Caihong 5 (CH-5) Rainbow, το νεότερο πολυεθνικό δυναμικό του, έχει δει αυξημένη δραστηριότητα στη Μέση Ανατολή – ειδικά στον Εμφύλιο Πόλεμο της Υεμένης. 
Το CH-5 συναγωνίζεται τον Αμερικανό Reaper και το Ισραηλινό Heron TP.



Η Κίνα είναι σημαντικός εξαγωγέας αεροσκαφών πολλαπλών ρόλων. 
Μεταξύ 2008 και 2017, η Κίνα εξήγαγε συνολικά 88 αεροσκάφη σε έντεκα διαφορετικές χώρες.



Η Κίνα, η αυξανόμενη δύναμη στο ανατολικό ημισφαίριο, αμφισβήτησε τις ΗΠΑ, την ισχύουσα ισχύ στη θάλασσα της Νότιας Κίνας. 
Η Κίνα αναπτύσσει γρήγορα και αναπτύσσει ένοπλες δυνάμεις και αεροσκάφη μεταφοράς ως ένδειξη ότι η στρατιωτική σύγκρουση μεταξύ των δύο δυνάμεων είναι αναπόφευκτη.

www.bankingnews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube