Weather Icon
Ουκρανία , Ρωσία 9 Ιουνίου 2019

Το Chernobyl, ένα καυστικό κατηγορώ εναντίον της σοβιετικής γραφειοκρατίας

Το Chernobyl, ένα καυστικό κατηγορώ εναντίον της σοβιετικής γραφειοκρατίας

Του Frank Holub
Σε περίπτωση που το χάσατε, τη Δευτέρα που μας πέρασε προβλήθηκε το τελευταίο, πέμπτο επεισόδιο της μίνι-σειράς Chernobyl του ΗΒΟ, μια σειρά που έγινε δεκτή με εγκωμιαστικές κριτικές. Μόλις έπεσαν οι τίτλοι, άφησα μια βαθιά αναπνοή που δεν ήξερα ότι κρατούσα και βυθίστηκα στη θέση μου, μπορώντας πια να ηρεμήσω. Η σειρά τελείωσε, αλλά η βαρύτητα του μηνύματος και της ατμόσφαιράς της έμειναν και με ακολούθησαν ακόμη και όταν πήγα να κοιμηθώ.
Η τέχνη μιμείται τη ζωή
Το Chernobyl αφηγείται εκδραματισμένα τα γεγονότα που προηγήθηκαν και ακολούθησαν την πυρηνική καταστροφή στον Σταθμό Πυρηνικής Ενέργειας Βλαδίμηρος Λένιν, έξω από το Πρίπυατ της Ουκρανίας. Εξαρχής εστιάζει στα πρόσωπα και τους χαρακτήρες που έζησαν τα γεγονότα, με κάθε επεισόδιο να ακολουθεί την ιστορία ενός συγκεκριμένου προσώπου ή μιας ομάδας οι ζωές της οποίας άλλαξαν ανεπιστρεπτί όταν ο αντιδραστήρας της Μονάδας 4 του σταθμού εξερράγη στις 26 Απριλίου του 1986, απελευθερώνοντας τεράστιες ποσότητες ραδιενεργών υλικών στην ατμόσφαιρα στη χειρότερη πυρηνική καταστροφή της ιστορίας.

Για τη συνέχεια Liberal

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube