Weather Icon
Γενικά θέματα 4 Ιουνίου 2019

Τέσσερα χρόνια με capital controls: πότε θα αρθούν

Τέσσερα χρόνια με capital controls: πότε θα αρθούν
Τον επόμενο μήνα συμπληρώνονται τέσσερα ολόκληρα χρόνια από την επιβολή των capital controls και όσο κι αν στις καθημερινές τους συναλλαγές οι πολίτες δεν νιώθουν, πλέον, τους περιορισμούς στις κινήσεις κεφαλαίων, μετά την πλήρη απελευθέρωση των αναλήψεων και την άρση απαγορευτικού στο άνοιγμα λογαριασμών, η ουσία είναι ότι το τραπεζικό σύστημα και η οικονομία δεν έχουν επανέλθει σε συνθήκες απόλυτης κανονικότητας.
Το τελευταίο στάδιο άρσης των περιορισμών είναι και το πιο καίριο, αφού περιλαμβάνει την αποκατάσταση της ελεύθερης κίνησης κεφαλαίων προς το εξωτερικό, κοινώς την άρση όλων των περιορισμών στις πληρωμές προς το εξωτερικό είτε αφορούν σε εμπορικές συναλλαγές είτε σε ιατρικές δαπάνες είτε σε ταξίδια. Τον περασμένο Οκτώβριο, όταν καταργήθηκαν κι άλλοι περιορισμοί (π.χ. κατάργηση του ορίου αναλήψεων), υψηλόβαθμες τραπεζικές πηγές εκτιμούσαν ή εξέφραζαν τη βεβαιότητα ότι τα capital controls θα αποτελέσουν παρελθόν στις αρχές του 2019, ωστόσο αποδείχθηκε ότι τα πράγματα δεν ήταν τόσο απλά.

Για τη συνέχεια Economistas

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube