Weather Icon
Δημόσια Διοίκηση , ΠΦΑ 6 Ιουνίου 2019

Αριστερή Ύβρις και πολιτική Νέμεσις

Το 23% είναι πολύ και γι’ αυτό θα μειωθεί στις 7 του Ιούλη

Ας υποθέσουμε ότι έπαιρναν την εξουσία με τον ίδιο ακριβώς τρόπο αλλά αμέσως μετά έκαναν μια ωφέλιμη για όλους «κωλοτούμπα». Δηλαδή, συγκυβερνούσαν με το ΠΟΤΑΜΙ ή το ΚΙΝΑΛ ή και με τους δύο επικαλούμενοι τη γνωστή προοδευτική συμμαχία ενάντια στην δεξιά. Υπέγραφαν στα γρήγορα την συμφωνία με τους δανειστές, χωρίς δημοψηφίσματα και capital controls, επικαλούμενοι μια τακτική υποχώρηση προκειμένου να παραμείνουμε στο ευρώ. Έκαναν τις στοιχειώδεις μεταρρυθμίσεις που δήθεν επέβαλαν τα μνημόνια με τέτοιο τρόπο ώστε να φαίνονται ως δικές τους αριστερές αντισυστημικές επιλογές χωρίς να χαλάσουν πολύ τα στοιχειώδη και ήδη αποδεκτά από την κοινωνία έργα των προηγούμενων «μνημονιακών» κυβερνήσεων.
Δηλαδή, να υπερασπίζονταν την καλή δημόσια εκπαίδευση ως τα «ιδιωτικά σχολεία» των φτωχών και να έδιναν αυτονομία στα πανεπιστήμια διαφυλάσσοντας το άσυλο των ιδεών και όχι των παρανόμων. Να διευκόλυναν την επιχειρηματικότητα της μεσαίας τάξης με λιγότερους φόρους και λιγότερη γραφειοκρατία ως κινητήρια δύναμη της ανάπτυξης των παραγωγικών δυνάμεων. Αυτών ντε που κάποια στιγμή θα φέρουν τον σοσιαλισμό. Να εξασφάλιζαν δραστικά κλίμα ασφάλειας στις πόλεις κατατροπώνοντας κάθε είδους παραβατικότητα που βλάπτει πρώτα και κύρια τους αδύναμους και τους μεσαίους. Να απέφευγαν κάθε αναφορά στον εμφύλιο πόλεμο και τον πολιτικό διχασμό ως δείγμα μεγαλοψυχίας και σύνεσης. Να νομοθετούσαν υπέρ της ελεύθερης ενημέρωσης, να υπερασπίζονταν λόγω και έργω την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης και να ζητούσαν διακομματική συναίνεση για την «συμφωνία των Πρεσπών». Να άνοιγαν την ΕΡΤ σε όλες τις πολιτικές πτέρυγες χωρίς να προσβάλουν την αισθητική μας. Έστω και για ξεκάρφωμα.

Για τη συνέχεια AthensVoice

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube